Onmisbare aanvulling van je werkplek

We hebben het op deze site al eerder gehad over het belang van een goede werkplek. Een geschikt workstation is  van enorm belang voor het goed uitvoeren van je functie. De waarde van een goede 3D-muis is misschien niet het eerste waar je dan aan denkt, maar mag ook zeker niet vergeten worden.

 

Wat is een 3D-muis nou eigenlijk?

Een 3D-muis is misschien wel het beste te vergelijken met een joystick. Naast het kantelen van de joystick is het bij een 3D-muis ook mogelijk om horizontaal te schuiven en om zijn eigen as te draaien. Met de 3D-muis kun je pannen, draaien en roteren zodat je met je andere hand makkelijk en vooral snel aanpassingen kunt doen met een andere muis. Door het gebruik van een 3D-muis wordt het gebruik van het toetsenbord grotendeels vervangen.

3D-software wordt steeds uitgebreider en de mogelijkheden zijn inmiddels eindeloos. Een muis die met zijn functionaliteiten naadloos aansluit bij deze opties is daarom een welkome aanvulling.

Het gebruik van een 3D-navigatieapparaat kan de nodige oefening vergen, wil je er snel en efficiënt mee werken. Desalniettemin heb je dit voor je het weet onder de knie. Ook voor eenvoudig en snel tekenen in een 3D-pakket is het een must om met een 3D-muis te werken. Heb je eenmaal door hoe het werkt, dan kan dit ervoor zorgen dat je tot wel meer dan 2  procent efficiënter werkt!

 

Overmatig belasten van je lichaam

Als CAD-ontwerper is het vanzelfsprekend dat je iedere dag vele uren bezig bent met het werken met CAD-software. Je lichaam wordt hierdoor al snel overmatig belast door extreem veel klikgedrag en steeds terugkomende bewegingen. Veel 3D CAD-ontwerpers geven daarom ook aan lichamelijke klachten te ondervinden.

In het ergste geval ervaart de CAD-ontwerper klachten zoals RSI oftewel een muisarm. Dat kan er zelfs toe leiden  dat het onmogelijk wordt om te werken.

Welnu, dankzij de ergonomische vormen van kwalitatief goede 3D-muizen wordt de kans op een muisarm tot een minimum beperkt wordt. De 3D-muis zorgt door een juiste polssteun voor een comfortabele werkhouding waardoor niet alleen de kans op deze hinderlijke klachten ook aanzienlijk verkleind wordt, maar lichamelijke klachten snel worden aangepakt.

 

3D Connection en CADexpress

3D Connection heeft verschillende uitvoeringen van 3D-muizen in zijn assortiment zodat er voor iedereen een geschikte muis is. CADexpress denkt graag met je mee bij de aanschaf van een 3D-muis! Klik hier voor het aanbod van teken muizen van CADexpress.eu

 

Groet,

Paul Driessen

Automatiseringsadviseur
CADexpress.eu