De laatste jaren is er veel te doen over piraterij in de vorm van het gebruik van illegale games, muziek, films en software. Nadat het steeds lastiger wordt om aan deze illegale producten te komen, zie je de laatste tijd ook dat grote partijen niet meer stilzitten en illegale gebruikers willen aanpakken. Dit zag je een tijd geleden al in de muziekindustrie. Meer recentere voorbeelden zijn The PirateBay en Popcorntime die worden aangepakt door gedupeerde partijen die hierdoor inkomsten mislopen, maar ook door de overheid die dit eveneens niet langer laat gebeuren.

 

Piraterij en Autodesk producten

Daar waar de meeste mensen die films gratis downloaden via Piratebay of Popcorntime vaak best wel weten dat dit niet helemaal volgens de regels is, gaat het illegaal gebruik van Autodesk-producten vaak onopgemerkt. Het kan namelijk zo zijn dat er meerdere gebruikers met dezelfde licentie werken. Daarnaast zie je ook weleens dat gebruikers bijvoorbeeld een AutoCAD LT upgraden naar een AutoCAD en nietsvermoedend toch nog in de AutoCAD LT blijven werken. Maar voor de goede orde: ook dit is illegaal! Hetzelfde geldt voor het gebruik van een tweede installatie voor thuisgebruik. Deze mogelijkheid vervalt namelijk als men stopt met het aan die installatie gekoppelde onderhoudsplan / maintenance subscription.

Als aanbieder van Autodesk-producten willen wij onze gebruikers wijzen op de gevaren van het illegaal gebruik van Autodesk-software. Wij vinden het van groot belang dat  je weet hoe je legaal dient te werken met AutoCAD en andere software.


Controleer gratis je
Autodesk software bij CADexpress

Bij CADexpress kun je heel eenvoudig laten checken of je organisatie al dan niet ongemerkt illegale softwareversies gebruikt. Bel ons (088 3977 377) of stuur een e-mail naar info@cadexpress.eu om te checken of de licenties die je gebruikt legaal zijn. Het enige wat wij nodig hebben, zijn je serienummers en  het aantal werkplekken waar met Autodesk-software wordt gewerkt. Vervolgens kunnen wij meteen controleren of alles in orde is!

 

Neem geen risico en bestel legale Autodesk-software al vanaf €30,- per maand!

Kijk bijvoorbeeld naar AutoCAD LT 2017, bel: 088 3977 377 of mail naar info@cadexpress.eu om samen met ons op zoek te gaan naar de beste oplossing.

Paul Driessen
Automatiseringsadviseur
CADexpress.eu