Bij het horen van de term conditie denken we al gauw  aan sport. Iedereen weet dat je moet investeren in jezelf om een betere conditie te krijgen. Dit kan op verschillende manieren,  door middel van hardlopen, fietsen, zwemmen, al dan niet individueel of in teamverband.  Het uiteindelijke doel zijn betere prestaties, meer zelfvertrouwen, meer energie en uiteindelijk ook een beter en betrouwbaar gevoel. Iedereen weet dat deze investering in jezelf op verschillende vlakken wordt terugbetaald . Heb je na lang investeren in jezelf eindelijk een bepaald niveau bereikt waar je tevreden mee bent, zelfs dan blijft investeren prioriteit nummer één. Stop je met bovenstaande activiteiten, dan worden je prestaties, vertrouwen en energie een stuk minder. En voor je het weet mag je weer vanaf het nulpunt beginnen. 

Conditie Hardware

Bij de term conditie denken wij echter niet zo snel aan automatisering. Eigenlijk is dat jammer.Immers, de automatisering binnen uw MKB-organisatie heeft ook een conditie. Ga maar na: ook hier is in het verleden in geïnvesteerd. Ook uw automatisering heeft een niveau gekend waar u tevreden over was. Maar is dat nog steeds zo? Bent u nog steeds tevreden met de prestaties die worden behaald? Heeft u nog steeds hetzelfde vertrouwen in uw IT-omgeving als een aantal jaar terug? Of kunt u geen antwoord geven op deze vragen?

Gewenste Niveau

Terug naar de sport: een hardloper is zich er ook niet van bewust dat na drie maanden bankhangen zijn conditie minder is geworden. Maar wanneer hij moet rennen  om de trein te halen, zal hij merken dat hij zichzelf overschat. Nu weet je van een trein dat er altijd weer een andere komt. Maar dat geldt niet voor uw automatisering. Wanneer uw IT-omgeving een steek laat vallen, is de schade niet een-twee-drie te herstellen. En al helemaal niet, wanneer de conditie niet op het gewenste niveau is.

Wat is de beste ICT oplossing voor uw bedrijf?

Maar hoe zorg je ervoor dat het gewenste niveau altijd aanwezig is? Allereerst zal een keuze gemaakt moeten worden welke IT-jas het beste bij een organisatie past en van daaruit zal bepaald worden hoe je de conditie op peil houdt. Zonder een goede inventarisatie van de huidige omgeving, bedrijfscultuur en de gewenste manier van werken is het echter onmogelijk  om een goed advies  te geven. Ieder type organisatie vraagt namelijk een andere omgeving. Want per slot van rekening  adviseer je een wielrenner zonder zwemdiploma ook niet om het zwembad in te duiken.

David Dilien

Bent u benieuwd naar de conditie van uw IT-omgeving? Neem dan contact op met ondergetekende.

Groet,

David Dilien
Automatiseringsadviseur
CADexpress.eu

Telefoonnummer: 073 - 750 6 782
LinkedIn