Security security security, je wordt er tegenwoordig mee doodgegooid. Dat is ook niet zo verwonderlijk, want volgens velen is het internet levensgevaarlijk. Geen ondersteuning meer op Windows XP, lek in Internet Explorer, hackers, phishing etc… Allerlei onderwerpen die sensationeel het nieuws in worden gepompt, maar hoe serieus moeten we dit nu nemen? Laten we eerlijk zijn, binnen het MKB wordt dit soort berichten vaak met een korrel zout genomen. 

 

Virussen en hackers nemen toe

Dat is niet terecht, want het gebruik van internet is niet meer weg te denken uit ons leven. Meer dan 95 procent van de Nederlandse huishoudens gebruikt momenteel internet. Hiermee zijn we samen met Engeland en onze Scandinavische vrienden koploper binnen Europa. Alles draait tegenwoordig om het delen van data. Of dit nu zakelijk of privé is. Het altijd en overal online zijn is nog nooit zo belangrijk geweest.

Natuurlijk is het prettig - en in toenemende mate noodzakelijk - om altijd en overal toegang te hebben tot je data. Maar het heeft ook zijn keerzijde. Virussen en hackers liggen altijd op de loer. Nu is dat voor een huishouden vooral vervelend, maar lang niet zo pijnlijk als voor uw werkgever of bedrijf.

 

IT wordt onterecht ondergewaardeerd

Het levensgrote belang van internet voor de continuïteit van bedrijfsprocessen staat buiten kijf. Desondanks moeten we constateren dat anno 2016, binnen het MKB, IT nog steeds een ondergeschoven kindje is. Regelmatig zien we bij bedrijven dat degene met de meeste ‘kennis’ van computers de rol van IT’er uitoefent. In veel gevallen hoeft dit niet verkeerd te zijn, maar men loopt hiermee wel de nodige risico’s. Immers, een persoon binnen een organisatie die verantwoordelijk is voor het aansturen van het sales team, zal nooit dezelfde IT-kennis in huis hebben als een IT-specialist met de nodige diploma’s op zak.

 

Een IT-specialist zorgt voor een veilige IT-omgeving

Het inschakelen van een IT-specialist is dan ook geen overbodige luxe, want deze beheert uw netwerk op een professionele manier. En zal waar nodig ingrijpen op mogelijke gevaren en problemen. Daarnaast bent u verzekerd van het juiste advies op het gebied van back-up, cloud/on-premiss en security. Wanneer dit soort zaken niet goed geregeld zijn, bestaat de kans dat er onoverkomelijke problemen ontstaan voor uw bedrijf..

Uiteraard wilt u dit voorkomen. En ongeacht of u nu de kennis in huis haalt of gebruikmaakt van externe partijen: het begint allereerst met het besef van het grote belang van een waterdichte internetbeveiliging voor uw organisatie! Als bovenstaande zaken niet goed zijn geregeld, zijn de gevaren immers niet te overzien! Kortom, een veilige IT-omgeving draagt wezenlijk bij aan uw gemoedstoestand, het behalen van uw businessdoelstellingen én het werkplezier van uw collega’s. Waardoor u met een gerust hart kunt ondernemen.

David Dilien

Bent u benieuwd naar de IT-oplossingen van ICN Solutions? Neem dan contact op met ondergetekende.

 

Groet,

David Dilien
Automatiseringsadviseur
CADexpress.eu

Telefoonnummer: 073 - 750 6 782
LinkedIn