AutoCAD 360 Pro en andere Cloud-software

Autodesk zet groots in op Cloud & Collaboration-software en -tools, en dat niet zonder reden. Het is echter vaak nog onduidelijk wat nou de doelstelling is van dergelijke software en tools. Om dat op te helderen, zal ik daar in deze blog wat nader op ingaan.

 

Vroeger was alles anders

Het voelt misschien nog een beetje vreemd om in de Cloud te werken omdat wij dit niet gewend zijn. Als je er even bij stilstaat, is het opslaan van tekeningen op de harde schijf en het verzenden via e-mail echter eigenlijk heel ouderwets. Hierdoor kunnen soms problemen of vertraging ontstaan, doordat het bijvoorbeeld niet altijd duidelijk is wie de laatste versie heeft. 
Werken in de Cloud, waarbij er één locatie is die toegankelijk is voor eenieder die daartoe de rechten heeft, biedt dan uitkomst; Dus één locatie waar alle informatie te vinden is, zodat je altijd en overal toegang hebt tot de gewenste gegevens. Hiermee bespaar je veel verwarring en tijd!

 

AutoCAD 360, BIM 360 Team, Fusion 360 Team? Wat is nou wat?

Er zijn tal van Autodesk 360-producten, maar wat is nou wat? Hieronder een korte uitleg over de verschillende software-oplossingen en de toegevoegde waarde voor jou als gebruiker.

 

360 Team

BIM 360 Team en Fusion 360 Team zijn eenvoudig gezegd opslagruimtes in de Cloud zoals je deze waarschijnlijk wel kent van Dropbox, OneDrive, Google Drive en iCloud. BIM 360 Team en Fusion 360 Team zijn echter een stuk geavanceerder, aangezien hier meer dan honderd verschillende bestanden (2D en 3D) geopend kunnen worden; ook biedt deze software de mogelijkheid om eventuele opmerkingen te plaatsen.
Naast een betere samenwerking heeft werken in de Cloud ook het voordeel dat het beheer van opslagruimte omlaag kan.

 

BIM 360 Team

BIM 360 Team vervangt A360 Team voor de Architectuur, Engineering en Constructie-branche. Met deze software kunnen teams snel en efficiënt samenwerken op een centraal platform, waarop documenten worden geplaatst, bekeken en gedeeld.

 

Fusion 360 Team

Fusion 360 Team vervangt A360 Team voor de Product Design en Manufacturing-branche.

 

AutoCAD 360 Pro

AutoCAD 360 Pro is hét programma om AutoCAD of AutoCAD LT onderweg te gebruiken. Met AutoCAD 360 Pro heb je een viewer waarmee je ook ontwerpen kunt bewerken en aanpassen en dus heel snel kunt schakelen tussen de werkvloer en het kantoor. Met AutoCAD 360 Pro Plus heb je bovendien nόg meer opslagruimte beschikbaar in de Cloud.
Al met al  een erg leuke en handige tool die je voor een relatief laag bedrag  in je bezit kunt hebben.

 

AutoCAD (LT) Collaboration Kit

De AutoCAD (LT) Collaboration Kit is een combinatie van de eerder genoemde Cloud-producten en AutoCAD of AutoCAD LT. Alles-in-één dus!
Voor al deze producten geldt dat zij slechts een geringe investering vereisen  Bovendien verdienen deze cloudoplossingen zichzelf dubbel en dwars terug  dankzij een aanzienlijke bevordering van snelheid en efficiëntie.

 

 

Meer informatie over Autodesk Cloud-software

Wil je meer informatie over de besproken software of de andere mogelijkheden op het gebied van Cloud & Collaboration voor jouw specifieke situatie? Neem dan contact op via tel: 088 3977 377 of via e-mail: info@cadexpress.eu

Groet,

Paul Driessen

Automatiseringsadviseur
CADexpress.eu