Voor 15:00 uur besteld,

volgende werkdag geleverd.*
DIRECT CONTACT? BEL 088 3977 377

Klantenscore: 8,9 / 10 op basis van 227 beoordelingen

       Grootste CAD webshop van Nederland en België                           Autodesk en HP Goldpartner                         Autodesk gecertificeerde CAD-cursussen                         Deskundige Helpdesk

SketchUp

Foto-tabel Lijst

10 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel Lijst

10 artikel(en)

per pagina

SketchUp Pro: intuïtief tekenen in 3D

SketchUp Pro is een 3D modeling-software waarmee u als bouwkundig, werktuigbouwkundig of civieltechnisch ontwerper heel eenvoudig en intuïtief kunt tekenen in 3D, doorsnedes van uw 3D-model kunt maken, deze kunt visualiseren met texturen en animaties en door uw ontwerp heen kunt wandelen.

Met SketchUp Pro creëert u zeer snel en eenvoudig 3D oppervlakmodellen. U kunt schaduwen van de zon evalueren, landschappen creëren en snel uw tekening opsieren met vele standaard componenten, zoals bomen, mensen en auto's.

Tekenen met een potlood

Het principe van SketchUp Pro is gebaseerd op het aloude potlood. U tekent met het potlood vrijelijk vormen in 2D of 3D. De slimme tekenassistent geeft vanzelf aan op welke as u tekent, en of u op een eindpunt van een lijn staat, op het midden van een lijn of op een oppervlak bijvoorbeeld.

Automatisch van 2D naar 3D

Zodra u een oppervlak heeft getekend, kunt u deze automatisch in de derde dimensie verheffen of verdiepen door de zogeheten push/pull-tool. Beweeg met dit tool over een oppervlak en sleep het omhoog of omlaag. Geen ingewikkelde commando's meer, maar een eenduidige manier om uw 3D-geometrie te creëren.

Schaduwstudie terwijl u werkt

Met een enkele muisklik toont u in SketchUp Pro schaduw. Afhankelijk van de door u aangeven plaats, oriëntatie, datum en tijd toont SketchUp Pro direct en accuraat de schaduw van de zon op uw werk. Door aan de schuifregelaars te slepen, kunt u de schaduw van moment tot moment direct volgen.

Geo-modelleren

SketchUp Pro beschikt over een directe koppeling met Google Earth, zodat u 3D-content via dit informatieplatform kunt delen. Als u een bepaalde locatie voor uw project in gedachten heeft, kunt u het Google Maps-venster direct in SketchUp Pro openen, de locatie selecteren en inladen. Vervolgens kunt u op de kaart (voorzien van een accuraat 3D-terrein) uw project modelleren. Wanneer u hiermee klaar bent, kunt u naar Google Earth exporteren en ziet u uw project op de gewenste locatie staan.

Mist

Met SketchUp Pro kunt u ook mist in uw model plaatsen om een bepaalde sfeer of diepte te creëren. U heeft de controle over diepte, transparantie en kleur om zodoende uw eigen sfeer te creëren.

Klik hier voor het downloaden van de gratis testversie