Voor 15:00 uur besteld,

volgende werkdag geleverd.*
DIRECT CONTACT? BEL 088 3977 377

Klantenscore: 8,9 / 10 op basis van 227 beoordelingen

       Grootste CAD webshop van Nederland en België                           Autodesk en HP Goldpartner                         Autodesk gecertificeerde CAD-cursussen                         Deskundige Helpdesk

Inventor 2022 Handboek

Excl. BTW: € 56,13 Incl. BTW: € 59,50
OF

Snel overzicht


Inventor 2022 is de nieuwste uitgave in de serie ‘Computer Ondersteunend Ontwerpen’ van de hand van gerenommeerd AutoCAD-auteur Ronald Boeklagen. Inventor 2020 is een volledig, gebonden leerboek & naslagwerk. De grote hoeveelheid onderwerpen die het Inventor boek aanbiedt, worden behandeld aan de hand van theorie, geleide instructie en praktijkoefeningen. Daardoor is het boek ideaal voor zelfstudie. 


In dit 2022 handboek zijn alle hoofdstukken aangepast aan vernieuwingen in interface en werking van commando's zoals bij het Hole commando. De hoofdstukken over iLogic zijn in deze versie herschreven, omdat iLogic sterk verbeterd is.


Het boek is opgebouwd uit negen delen en bevat in totaal 1552 pagina’s.Uitgever: TEC / CAD College te Nijmegen

Inventor 2022 Handboek Zoom

Productbeschrijving

  Details

  Leerboek en naslagwerk Inventor 2022, Computer Ondersteund Ontwerpen

  Auteur ir. R. Boeklagen

  Het boek Inventor 2022 wordt getypeerd door haar gebruiksgemak. Het boek is geschreven in een toegankelijke stijl, waarbij de auteur veel gebruik maakt van voorbeelden en illustraties. Stap voor stap leert u alle onderwerpen. De teksten zijn bovendien van Nederlandse oorsprong. Het boek hanteert dan ook Nederlandse tekennormen. Daarnaast is gekozen bij de indeling van het boek voor een tweedeling: de Nederlandse functies en begrippen zijn terug te vinden in de inhoudsopgave, de Engelse commandonamen in de index. Deze logische verdeling zullen u tijd besparen en uw werk vergemakkelijken.
  Ook bevat dit gebonden boek werktuigbouwkundige achtergrondinformatie en handige tips. Een echte aanrader voor de beginnende en (ver)gevorderde Inventor gebruiker.

  Voor beginners en gevorderde gebruikers

  De beginnende gebruiker van Inventor kan goed met het boek uit de voeten door de sterke combinatie van theorie, geleide instructie en oefeningen. Het boek bevat zeer veel afbeeldingen en met kleine stapjes wordt u degelijk op weg geholpen. Alle basisfuncties die een werktuigbouwkundig ontwerper gebruikt, worden uitgebreid behandeld zoals: frames, plaatwerk, lassen en schroefverbindingen. Er zijn ook speciale hoofdstukken over kunststoffen en vrijvorm modelleren.
  Een expert in werktuigbouwkundig ontwerpen zal Inventor ook als een zeer nuttig naslagwerk ervaren. Gevorderde onderwerpen waaronder styles en templates, Vault, skeletmodeleren, iLogic, adaptiviteit en plaats-, maat- en vormvarianten worden ook onder de loep genomen. Specialistische zaken als sterkteberekeningen, parameterstudies en optimalisatie vindt u ook terug.

  Topdown-ontwerpmethodiek

  Het bijzondere van Inventor is, dat het gericht is op de functie van het ontwerp en niet, zoals bij de Solid Modelers van de eerste generatie, op het modelleren alleen. Zo schetst u met Inventor een aantal hartlijnen en verandert u deze schets met een druk op de knop naar een frame, een stangenmechaniek of een constructie van plaatwerk. De uitwerking naar uitslagen, zaag- of snijtekeningen wordt door het programma gedaan. Veel vergelijkbare programma's bieden alleen functionaliteit om een ruimtelijk model op te bouwen. Deze Topdown-ontwerpmethodiek van Inventor is door het hele boek verwerkt. U vindt de verschillende modelleringstechnieken terug bij hoofdstukken over kunststoffen, frames, plaatwerk en in de meer algemene hoofdstukken.

  Modellerings- en ontwerptechnieken

  Inventor ondersteunt niet alleen de modelleringstechnieken van het variantenontwerpen en het skeletontwerpen, maar ook hulpmiddelen die gebruikt kunnen worden om methodisch het beste ontwerp te vinden. Zo kunt u met de Design Accelerator snel een mechaniek van tandwielen, lagers en assen opzetten en deze daarna weer snel omzetten naar een stangenmechaniek. U kunt een ontwerp doorrekenen en via een parameterstudie of generatief ontwerp optimaliseren. Het methodisch ontwerpen, de Design Accelerator, Content Center, Eindige elementenmethode en optimalisatietechnieken worden allemaal in het boek behandeld. Nieuw is de mogelijkheid voor een 3D pdf, de 3D print functies, CAM uitbreidingen en de koppeling naar BIM.

Extra informatie

  Extra informatie

  mpnNee
  Extra infoISBN978-94-72487-27-8
  StaatNieuw
  Land van herkomst
  MerkTEC CAD College
CMS tab