Fusion 360 Actie: 2+1 GRATIS Naar de Fusion 360 actie-pagina Actie loopt tot 31 januari 2024.

Support

Hulp nodig bij softwarelicenties? Hieronder vindt u een overzicht van de ondersteuning die wij bieden.
Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen via +31 (0)88 3977 377 of via ons contactformulier.


 1. Download Artlantis via de website.
 2. Installeer Artlantis op je computer en open de applicatie.
 3. Kies voor ‘Activate License’ om je licensie te activeren. Vul nu je code in (zorg ervoor dat je bent verbonden met het internet).
 4. Klik op ‘Activate License’. Hierna zal je een bericht krijgen dat de activatie geslaagd is.
Wanneer je het bericht ‘License cannot be validated’ ziet staan, betekent het dat je het maximale aantal activaties op je licentie hebt bereikt. Als je dan toch Artlantis wilt installeren op dat apparaat, dien je hem op een ander apparaat te deactiveren.
Heb je hulp nodig met het toewijzen van licenties aan gebruikers? Bekijk dan onze Hulpgids Autodesk licenties.
 1. Meld je aan bij Autodesk Account op manage.autodesk.com.
 2. Zoek onder ‘All Products and Services' jouw product. Je kunt de zoekoptie gebruiken om het aantal weergegeven producten te beperken.
 3. Selecteer in de producttegel de versie, het platform en de taal.
 4. Vouw het menu uit en selecteer een downloadmethode.
 5. Download je product. In sommige gevallen is downloaden de enige optie.
Je kunt nu aan de slag met je Autodesk software! Heb je verdere hulp nodig om aan de slag te gaan met Autodesk? Bekijk dan onze Hulpgids Autodesk licenties.
 1. Ga naar de downloadpagina van Enscape en download de gewenste versie.
  1. Bij Mac OS: Je ontvangt bij download een .pkg bestand. Dubbelklik op dit bestand om het begin venster van de setup te openen. Zorg ervoor dat jouw CAD-software volledig is afgesloten voordat je aan de installatie begint. Als de installatie is voltooid, vind je Enscape terug als 'toolbar' in jouw CAD-software.
  2. Bij Windows: Je ontvangt bij downlaod een .msi bestand. Dubbelklik op dit bestand om de installatie te starten. Zorg ervoor dat jouw CAD-software volledig is afgesloten voordat je aan de installatie begint. Als de installatie is voltooid, vind je Enscape terug als 'toolbar' in jouw CAD-software.
 2. Na de installatie kun je jouw gewenste CAD-software starten. Bij de eerste start van Enscape kun je kiezen voor een trial of voor licentie invoer. Klik op 'Add licence' om de licentie toe te voegen. Vul hierin de gegevens in die wij jou hebben toegestuurd (seats, einddatum licentie en licentienummer). Wanneer je het licentienummer hebt ingevoerd klik je op 'Activate' om de licentie te activeren.
Let op, de Enscape single user licentie wordt aan je PC gekoppeld en kan maar op één computer geactiveerd worden. Wanneer je meerdere seats hebt, kun je deze op meerdere pc's installeren. Wanneer je een floating license hebt kun je op meerdere computers gebruik maken van de licentie, de licentie is dan actief op de computer die als eerste de licentie aanroept.
Wanneer je een nieuwe subscription wilt toevoegen aan je lopend contract kun je dit makkelijk regelen via onze webshop.
 1. Ga in onze webshop naar de Autodesk software die je wilt toevoegen en klik op de optie "Subscription toevoegen per maand aan een lopend contract".
 2. Hierbij hebben we dan enkele informatiestukken van jou nodig: vul de naam van de contractmanager, het e-mailadres van de contractmanager en het Subscription ID/serienummer in.
 3. Tel nu het aantal maanden vanaf de startdatum van de nieuw te bestellen licentie tot de einddatum van het lopende subscription contract. Vul dit aantal maanden in als het aantal producten in de winkelwagen.
 4. Ga naar 'afrekenen' om de licentie te kopen. Deze zal dan worden toegevoegd aan jouw huidige contract.
Hulp nodig? Neem contact met ons op. +31 (0)88 3977 377
Wil jij een gebruiker verwijderen als lid van de organisatie? Of wil je iemand de toegang tot een SketchUp licentie ontzeggen? Dat kan via de volgende stappen:
 1. In het Trimble Account Management Portaal kunnen gebruikers met de rollen ‘Account Owner’ of ‘Administrator’ wijzigingen aanbrengen in gebruikersrollen en producttoegang. Ga hiervoor naar de ‘Members’ pagina.
 2. Wil je de rol van één persoon wijzigen? Klik dan op de puntjes achter zijn/haar naam en kies voor ‘Modify Product Acces’ om producttoegang te ontzeggen. Klik op ‘Remove User’ om het iemand te verwijderen van de organisatie.
 3. Wil je de rollen van meerdere gebruikers aanpassen? Selecteer dan de gebruikers met de checkboxes en open het menu ‘Bulk Actions’. Hierin vind je dezelfde opties als hierboven omschreven.
 4. Wanneer je de producttoegang wijzigt verschijnt er een pop-up waarin je het toegewezen product aangevinkt ziet. Vink dit product uit en klik op ‘Save Product Access’. Wanneer je een gebruiker verwijdert verschijnt er een pop-up waarin wordt gezegd dat deze gebruiker(s) ook toegang verliest tot hun licenties. Klik op ‘I’m Sure’ om je keuze te bevestigen.
Producttoegang voor gebruikers wijzigen kan bij alle gebruikers op elk moment gedurende een abonnementsperiode.
Zorg dat jouw gegevens bij Autodesk up-to-date zijn. De n.a.w. gegevens wijzigen bij Autodesk? Dat kan kosteloos bij CADexpress. Neem contact met ons op en wij regelen het.
Is de contractmanager in het subscription contract niet meer het juiste aanspreekpunt? Neem dan contact met ons op. Wij helpen jou graag met het wijzigen van de gegevens.
Met Transfer of License maakt Autodesk het mogelijk om jouw licentie van het ene bedrijf naar het andere om te zetten. Dit kan zijn door middel van bedrijfsovername, opsplitsing of samenvoeging. De software mag niet ouder zijn dan 3 versies terug. Het aantal over te zetten licenties is ongelimiteerd. Dit is onder voorbehoud van goedkeuring van Autodesk. Voor meer informatie kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.
Download eerst de juiste versie voor jouw besturingssysteem via deze pagina: Download SU Podium V2.6. De download verschijnt met de extensie .rbz. Als je nog nooit eerder SU Podium hebt geïnstalleerd kun je dit doen via de Extensie Manager van SketchUp. Als je al een oudere versie van SU Podium hebt geïnstalleerd, dien je deze eerst te de-installeren. Na de de-installatie kun je onderstaande stappen volgen:
 1. Open dan eerst SketchUp.
 2. Ga naar Extensions > Extension Manager (in oudere versies: Window > Extension Manager)
 3. Klik op de knop ‘Install Extension’
 4. Navigeer naar de download map en kies het .rbz bestand.
De SU Podium V2.6 licenties bevatten 18 cijfers en beginnen met PD. SU Podium start met een trial versie indien je deze nog niet eerder hebt geïnstalleerd. Een gekochte licentie activeer je op onderstaande manier:
 1. Kopieer de licentiecode uit de bevestiging e-mail
 2. Open SketchUp
 3. Ga naar Extensions > SU Podium V2.6 > License
 4. Plak de gekopieerde licentie in het paneel
 5. Klik op ‘Activate’
 6. Sluit SketchUp af
Je kunt nu aan de slag met SU Podium!
Het kan voorkomen dat je problemen ervaart tijdens het activeren van je SketchUp licentie. Waarschijnlijk is dan een van onderstaande situaties op jou van toepassing:
 • Het kan zijn dat jouw serienummer en autorisatiecodes niet passen bij de SketchUp Pro versie die je probeert te activeren. Lees de e-mail met je licentiegegevens dus goed door.
 • Je bent offline. Zorg ervoor dat je een werkende internetverbinding hebt tijdens de autorisatie.
 • Je hebt onvoldoende rechten. Wanneer je met Windows werkt: klik met je rechtermuisknop op het SketchUp Pro icoon en klik op ‘Uitvoeren als Administrator’. Wanneer je op een Mac werkt: zorg dat je SketchUp Pro van de disk image ook naar je ‘Programma’s’ map sleept.
 • De internetpoorten 80, 8080, 443, 5053 en 50530 staan dicht op je netwerk. Zet deze open in je firewall.
 • Jouw firewall staat de domeinen *.sketchup.com of *.google.com niet toe. Maak hiervoor een uitzondering in jouw firewall.
 • Er zijn problemen met je browser. Voor enkele functies leent SketchUp Pro namelijk de browser op jouw besturingssyteem. Dit is altijd Internet Explorer op Windows en Safari op Mac, ook al heb je een ander browser als standaard ingesteld. Mogelijke oplossingen:
  • Zorg ervoor dat deze browser geüpdatet is naar de laatste versie.
  • Maak dit browser (tijdelijk) jouw standaard browser.
  • Activeer Java op jouw systeem.
  • Verlaag de beveiligingsinstellingen voor internettoegang.
  • Leeg de browser cache.
  • Wis je browser cookies.
 • Je gebruikt een Proxy. Hiervoor is helaas geen oplossing op dit moment aangezien proxies niet worden ondersteund.
Download Rhino via de website van Rhinoceros, kies hier jouw besturingssysteem om de goede versie te downloaden.