Voor 15:00 uur besteld,

volgende werkdag geleverd.

DIRECT CONTACT? BEL 088 3977 377

Klantenscore: 8,9 / 10 op basis van 227 beoordelingen

    Grootste CAD webshop van Nederland en België                           Autodesk en HP Partner                         Autodesk gecertificeerde CAD-cursussen                         Deskundige Helpdesk

ACTUEEL

Twinmotion 2021.1 uitgebracht.

Twinmotion 2021.1 komt met diverse nieuwe features en is beschikbaar tegen een hele scherpe prijs.

Enkele van de nieuwe functies:

 • Phasing in Presenter, om fasering op te nemen in Presenter bestanden.
 • Non-realistische renderstijlen, door het nieuwe menu kan snel en makkelijk gewisseld worden tussen verschillende renderstijlen.
 • Megascans 3D Assets en Surface categorieen zijn geintegreerd in de Twinmotion bibliotheek.
 • 140 nieuwe assets, waaronder bomen en mensen, zijn toegevoegd aan de bibliotheek.

Twinmotion 2021.1 is gratis beschikbaar voor alle gebruikers van Twinmotion onder Epic Games. De download voor deze versie is automatisch beschikbaar bij het opstarten van de Epic Games Launcher.

Nieuwe gebruikers kunnen hier hun Twinmotion 2021.1 bestellen.

AutoCAD 2022 is beschikbaar

In deze nieuwste versie zijn er meerdere nieuwe functionaliteiten beschikbaar, waarmee u nog sneller en efficiënter kunt werken aan uw projecten.

Nieuwe functies in AutoCAD 2022

 • Traceren. Het DWG-bestand kan in ‘traceren’ veilig bekeken en beoordeeld worde. Ook kan feedback gegeven worden zonder de huidige tekening aan te passen.
 • Delen. Een gecontroleerde kopie van tekeningen kan op een veilige manier naar overige teamleden verstuurd worden.
 • Tellen. Automatiseer het tellen van blokken of geometrie en maak minder fouten. Gegevens kunnen vervolgens naar een dynamische tabel geëxporteerd worden.
 • Doorzetten naar Autodesk Docs. Publiceer CAD-tekenbladen vanuit AutoCAD als pdf in Autodesk Docs.

Daarnaast is de software ook nog op meerdere punten verbeterd. Zo kan onder andere met zwevende venters worden gewerkt en kan de software al tijdens de installatie gebruikt worden.

Bestel hier uw AutoCAD of AutoCAD LT abonnement

Enscape 3.0 beschikbaar

Enscape 3.0 is vanaf nu beschikbaar. Dit is een gratis upgrade voor bestaande gebruikers met een actieve licentie die ze kunnen downloaden.

Wat is er nieuw?

 • Een compleet herziene gebruikersinterface;
 • 333 nieuwe iconische of juist lokale objecten;
 • Een verbeterde video-editor;
 • Batch rendering voor Vectorworks;
 • Het sneller laden van structuren;
 • Instellingen koppelen aan 3D weergaven.
Meer informatie over Enscape 3.0

Automatische verlenging Enscape stopt

Heeft u een Enscape Subscription? Let dan op: voorheen kon deze renderingsoftware alleen met Auto Renewal ingekocht worden. Vanaf nu is dit niet meer het geval; Enscape Subscriptions worden niet meer automatisch verlengd.

Wat betekent dit voor u? Op het moment dat de Enscape Subscription wordt ingekocht ontvangt u voortaan automatisch een e-mail van Enscape. Hierin staat meteen al de einddatum genoemd waarop de nieuwe Subscription zal stoppen. Tegen de tijd dat uw Subscription afloopt, neemt CADexpress contact met u op om de mogelijkheden voor vernieuwing door te nemen.

Bestel hier uw Enscape subscription

SketchUp Pro 2021 nu ook als meerjarig abonnement beschikbaar

Vanaf nu is SketchUp Pro 2021, dé software voor snel en makkelijk creëren en visualiseren van 3D oppervlak- en solidmodellen, niet alleen beschikbaar als 1-jaars subscription, maar ook als meerjarig abonnement. Het tweejarig abonnement is beschikbaar voor € 599,- en de 3-jaars subscription voor € 699,-. Het aangaan van een meerjarig abonnement levert een flink prijsvoordeel op.

Bestel uw abonnement SketchUp Pro 2021

Heeft u al een actieve subsciption? Dan worden nieuwe subsciptions, dus ook de meerjarige, pro rata ingekocht. Bij de bepaling van de uiteindelijke prijs wordt dan rekening gehouden met de anniversary date en de 60-dagen grens. Neem in dit geval even contact met ons op via telefoonnummer 088 3977 377 om de precieze prijs voor u vast te stellen!

Meer weten over de mogelijkheden van de nieuwste versie van SketchUp Pro? Bekijk dan onze webinar on-demand. Hierin wordt onder meer besproken wat PreDesign is en hoe dit ingezet kan worden om voorlopige oplossingen te beïnvloeden. Ook de vraag wat Live Components zijn, waar je ze kunt vinden en hoe ze te configureren zijn, wordt beantwoord. Tenslotte wordt ook ingegaan op de verbeterde model-organisatie, waardoor het maken van 3D modellen nog makkelijker wordt.


3Dconnexion

Ergonomische voordelen van een SpaceMouse

Een standaard computermuis is een belangrijk onderdeel van ieder CAD-werkstation. Licht, compact en gemakkelijk te bedienen. Vanuit ergonomisch oogpunt heeft een standaardmuis echter ook een groot nadeel: de muis wordt altijd met dezelfde hand bediend. Bij intensief gebruik met veel zich herhalende bewegingen kan dat tot pijn en functionele beperkingen leiden, ook wel RSI (repetitive strain injury) genoemd.

Door een standaard muis (of liever nog een CadMouse) samen met een SpaceMouse te gebruiken, wordt de CAD workflow voor de architect, designer, modelleur of engineer een stuk ergonomischer en gezonder, omdat zijn of haar armen parallel op tafel liggen.

Fabrikant 3Dconnexion heeft de ergonomie van een CAD-werkplek zonder en met SpaceMouse uitgebreid onderzocht en hierover een rapport gepubliceerd. Hierna volgen de belangrijkste bevindingen.

28,6% Minder bewegingen

Omdat de 3D muis taken overneemt die anders met de rechterhand-muis werden gedaan, worden de belasting van de dominante hand en het aantal bewegingen van het muiswiel significant minder. Dit voorkomt vermoeidheid of RSI.

Een betere zithouding

Werken met een 3D muis helpt je beter rechtop te blijven zitten. Beide armen liggen parallel op tafel. Het ontwerp van de 3D muis is erop gericht de polsgewrichten recht te houden.

28% Verbeterde prestaties

Met een SpaceMouse is het niet nodig de hand te wisselen van de muis naar het toetsenbord en vice versa. Vrij te configureren shortcuts en toetsen verlichten de arm en de hand.

Bekijk de ergonomische 3DConnexion computermuizen hier

HP NIEUWS

APPARATEN ALS EEN SERVICE

Slimme en simpele IT-oplossingen voor de wereld van vandaag

Verhoog de productiviteit van werknemers en de efficiëntie van uw IT met computeroplossingen van topklasse van HP Device as a Service (DaaS). Ontvang alles wat u nodig heeft en niets wat u niet wilt, van hardware tot accessoires tot lifecycleservices en support, met één contract en een vaste prijs per apparaat.

Waarom HP Device as a Service?

Delegeer de tijdrovende taken van apparaatondersteuning >>>

 

Autodesk Nieuws

Advanced support op alle Autodesk producten!

Vanaf 7 mei ontvangt iedereen met een abonnement op een Autodesk product gratis advanced support vanuit Autodesk. Hiermee profiteer je van snellere reactietijd vanuit Autodesk bij support cases en is het tevens mogelijk om een telefonisch gesprek in te plannen met een technische support specialist vanuit Autodesk. Dit geldt overigens niet voor gebruikers met een maintenance subscription. >>>