Bestellen, leveren & retourneren

Bedenktijd/retour

B2B klanten zijn uitgesloten van het herroepingsrecht aangezien deze groep niet valt onder het consumentenrecht, voor meer informatie verwijzen we je naar de algemene voorwaarden. Of bel met CADexpress: +31 (0)88 3977 377

Het kan wel eens voorkomen dat je een bestelling retour wilt sturen. Wellicht omdat het product toch niet bevalt of misschien is er een andere reden is waarom je de bestelling toch niet zou willen hebben. Wat de reden ook is, je hebt het recht de bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren.

Je hebt na annulering nogmaals 14 dagen om het product retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van jouw thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Raadpleeg voor de exacte tarieven de website van jouw vervoerder. Indien je gebruik maakt van het herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt je contact met ons opnemen via info@cadexpress.eu. Wij zullen het verschuldigde bedrag na ontvangst van je retour terugstorten op je bankrekening, mits het product in originele staat retour is ontvangen.

Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan jou doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Product ruilen?

Wilt je het product ruilen als consument? Dat is helemaal geen probleem. Je kunt hiervoor contact opnemen met info@cadexpress.eu, zorg ervoor dat je het bestelnummer hierbij vermeld. Wel draag je zelf de kosten voor terugzending van het product. Voor bedrijven gelden aparte voorwaarden, voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden bekijken hiervoor verwijzen we je graag naar de algemene voorwaarden van CADexpress.

Ik heb een verkeerd bezorgadres doorgegeven!

Per ongeluk een verkeerd bezorgadres doorgegeven? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We proberen dan de bestelling nog aan te passen.