Wat is de beste computer voor jouw CAD-software?

Wat is de beste computer voor jouw CAD-software?

Wat is de beste computer voor jouw CAD-software?

Nieuws | 19 april 2024

Wanneer je werkt met CAD-software, komt altijd het moment waarop je moet beslissen welke nieuwe computer je moet aanschaffen. Het belangrijkste is om te bedenken wat je precies met je nieuwe pc gaat doen.

Systeemvereisten in overweging nemen

Voor Autodesk-software zijn verschillende systeemvereisten van toepassing, afhankelijk van het soort modelleringswerk dat je gaat uitvoeren.

Werk je met Autodesk Inventor en creëer je samenstellingen van maximaal 1000 onderdelen, of maak je complexe modellen met duizenden onderdelen? Dan moet je zeker letten op de systeemvereisten van je PC of laptop.

Rendering: snelheid vs. kwaliteit

Als je ook renderingen maakt om aan je klanten te laten zien, is het belangrijk om te weten welke software je hiervoor gebruikt en hoe snel je deze renders wilt hebben.

Mobiel werken vs. vaste setup

Werk je voornamelijk op een vaste pc, maar wil je ook de flexibiliteit om onderweg te werken? Dan kan een notebook een goede optie zijn, of misschien beide.

Moderne notebooks zijn krachtig genoeg om te dienen als mobiele werkstations, met snelle processors, krachtige grafische kaarten en veel werkgeheugen. Denk aan de mogelijkheid tot uitbreiding in de toekomst, en vergeet niet een docking station en extra monitor(en) toe te voegen voor extra functionaliteit.

Mac vs. Windows voor CAD

Ben je een Mac-fan? Hoewel Macs geschikt zijn voor programma’s zoals AutoCAD of AutoCAD LT, heb je voor de meeste Autodesk-software echt Windows nodig.

Advies op maat

Gebruik je verschillende soorten software en zoek je naar een nieuwe hardware-oplossing? Neem gerust contact met ons op voor advies en samen kunnen we kijken naar de beste oplossing voor jouw behoeften.

Tot de volgende keer!

Maak nu een afspraak met Franklin

Share this post