Nieuw: Inventor Professional 2024

Nieuws | 3 april 2023

Autodesk Inventor Professional 2024 is nu beschikbaar. Deze versie komt weer met de nodige nieuwe functies en verbeteringen. Hieronder geven we een overzicht van de veranderingen t.o.v. Inventor Professional 2023.

Bekijk de gratis webinar on-demand ‘Inventor 2024: What’s new?’

Nieuwe functies in Inventor Professional 2024

Edgy Symbol:
De nieuwe functie Edge Symbol vind je in het deelvenster Symbols van het tabblad Annotate. Hiermee kun je randsymbolen in de tekenomgeving creëren. Deze randsymbolen kun je definiëren op basis van de ISO 13715:2019-norm.

Finish feature:
Met de nieuwe ‘finish’ feature kan je het uiterlijk en het productieproces nader aanduiden. Je kunt het uiterlijk van componenten en samenstellingen specificeren, maar je kan ook het fabricageproces, zoals materiaalcoating of oppervlakteafwerking, specificeren.

In een nieuwe map genaamd ‘Finishes’ in de browser vind je alle aangebrachte afwerkingen terug. Je kunt de afwerkingen opnieuw ordenen, hernoemen, onderdrukken of verwijderen.

De finish feature kan worden vastgelegd in: Model States, iAssembly en iPart.

Ilogic & Vault interoperabiliteit:
Werk nu nog eenvoudiger samen met Autodesk Vault. Dankzij nieuwe functies die aan Inventor iLogic zijn toegevoegd, kan Inventor uitchecken, bestanden ophalen, Vault doorzoeken en nog veel meer als onderdeeel van automatisering. Ga gemakkelijk en snel aan de slag met de Vault codefragmenten die aan de editor zijn toegevoegd.

Verbeteringen in Inventor Professional 2024

Oriented minimum bounding box:
Leid een vast lichaam af als een georiënteerd minimaal begrenzingskader met deze nieuwe optie. Deze optie staat standaard aangevinkt, deze kun je uitvinken als je een lichaam wilt afleiden als het orthogonale begrenzingsvak.

Revision clouds:
Revision clouds zijn nu volwaardige Inventor-objecten en niet langer in de SDK. Deze wolken voeg je toe aan aanzichten of tekenbladen, je kunt ze verplaatsen, hoekpunten toevoegen of ze verwijderen. Net als bij andere annotatiestijlen wordt de opmaakt beheerd met de Styles Editor. Aangezien ze op schetsen zijn gebaseerd, kun je za bewerken in hun cloustatus of vanuit de schets.

Interoperabiliteit met Fusion 360:
Je kunt nu ook bestanden van onderdelen (.ipt) naar Fusion 360 sturen en handmatige inspectietaken aanmaken. Ook kun je nu ervoor kiezen om te updaten voordat je het Inventor model opent in Fusion 360.

Mark features:
Er zijn nieuwe features toegevoegd aan Inventor Mark waarmee je nu alle vlakken op jouw pad kan markeren en rond gebogen geometrie wikkelen.

Plaatwerk verbeterde profieldetectie:
De gesloten lus-detectie is nu verbeterd bij het specificeren van een vlak in plaatwerk. Hierdoor is het nu makkelijker om geometrie uit een schets te selecteren. Dit vooral in een situatie waarin meerdere profielen elkaar overlappen.

Buis- en pijpverbeteringen:
Tot nu toe was het alleen mogelijk om een bocht van 45 of 90 graden toe te voegen aan een star leidingtraject. In Inventor 2024 in het ook mogelijk om aangepaste schuine bochten toe te passen. Op deze manier kun je snel een eenvoudig bochten op maat creëren in de buis- en pijpen stijlomgeving.

Parameterverbeteringen:
Exporteer Boleaanse waarden voor aangepaste iProperties. Hierdoor kun je nu ook hardheid en parameter toevoegen in de export van het uitgebreide eenheidstype.

3D-lassymbolen:
Nieuw 3D-annotatietype: 3D-lassymbolen. Creëer tekening-geassocieerde lassymbolen en sub-lassymbolen die worden opgenomen bij het exporteren naar 3D DWF, PDF en Shared Views.

Rechthoekige en cirkelvormige patronen:
Je kunt bij een rechthoekig patroon nu een gedraaid vlak selecteren om de richting voor een componentpatroon te bepalen. Het cirkelvormig patroon biedt nu incrementele gepaste positioneringsmethoden.

Verbeterde graphics:
Bovendien zijn er veel verbeteringen in de graphics van Inventor:

  • Uitgebreide doorsnede tools met: end cap, flip, move en rotate.
  • Je hebt nu de mogelijkheid om eenvoudig de doorsnedeweergavedefinitie te bewerken of om de doorsnedeweergave te onderdrukken.
  • Je kunt het voorbeeld van de end cap van het doorsnedeaanzicht nu bedienen tijdens het slapen van het doorsnedevlak. Onder de 500 onderdelen is de end cap standaard weergegeven. Als er meer dan 500 onderdelen zijn, worden deze niet standaard weergegeven. Deze optie kun je altijd overschrijven.
  • Er is geen Render Size Limit meer. Inventor Studio zal afbeeldingen tot een resolutie van 16k x 16k renderen.
  • Ondersteuning voor aangepaste omgevingsafbeeldingen en IBL-achtergronden.

 

Gratis webinar on-demand – Inventor 2024: What’s New?

Wil je meer weten over de nieuwe functies en verbeteringen in Inventor Professional 2024? Bekijk dan nu de gratis webinar (mogelijk gemaakt door ICN Solutions). Tijdens deze webinar worden de nieuwe mogelijkheden uitgelicht en ontdek je hoe je ermee kan werken.

Vul onderstaand formulier in om de webinar meteen te bekijken:


Inventor Professional 2024 nu verkrijgbaar

Ben jij ook zo enthousiast over de nieuwe mogelijkheden en wil je er meteen mee aan de slag? Bestel dan nu Inventor Professional 2024 in onze webshop en ontvang meteen de nieuwste versie.

Share this post