Wist je dat over Autodesk

Wat je misschien nog niet wist over Autodesk Software

Autodesk weetjes

  1. Onbeperkte Installaties: Wist je dat je vanaf 11 juni de Autodesk software mag installeren op zoveel computers als je wilt? Dit is in het verleden altijd anders geweest. Je moest uitloggen op een werkplek als je op een andere werkplek verder wilde werken. Het is voortaan zo geregeld dat als je op een tweede PC inlogt met je Autodesk ID, je een melding krijgt als je nog op een andere PC ingelogd bent. Je kunt die andere PC dan ook pauzeren.

    Belangrijk: Deze functie is nog niet beschikbaar voor alle Autodesk-abonnementen. Zo krijg je deze melding (nu) nog niet in bijvoorbeeld AutoCAD Raster Design, Navisworks Manage en Navisworks Simulate. Neem contact met ons op voor meer informatie.

  2. Licentietoewijzing aan Gebruikers: Elke licentie moet worden toegewezen aan een persoon met een eigen Autodesk ID. Eenvoudig te beheren in het managementportaal van Autodesk onder ‘Gebruikers’. Een persoon kan de software op meerdere pc’s installeren, maar slechts op één tegelijkertijd werken.
  3. Persoonsgebonden Licenties: Het gebruik van generieke e-mailadressen zoals stage@voorbeeld.nl is niet toegestaan in het Autodesk-portaal. Elke gebruiker, inclusief stagiairs, moet een eigen Autodesk ID hebben met voornaam, achternaam en e-mailadres. Dit is gemakkelijk te regelen in manage.autodesk.com.
  4. Gebruik van Verschillende Releases: Je kunt verschillende releases naast elkaar gebruiken, mocht je dat willen. Altijd mogelijk om een nieuwe release te downloaden en te gebruiken, maar je kunt ook oudere ondersteunende versies blijven gebruiken.
  5. Updates via Autodesk Access App: Controleer regelmatig je Autodesk Access App voor updates. Als je licentie aangeeft dat je je werk moet opslaan en afsluiten, kan er een update beschikbaar zijn die je moet installeren.
  6. Licentietoewijzing tijdens Vakanties: Tijdens de vakantie van een collega kun je de licentie toewijzen aan een andere gebruiker. Let op: De andere gebruiker mag niet de Autodesk-login van de vakantieganger gebruiken. Het delen van een User ID is niet toegestaan!
  7. Beheer van Seat-gebruik: Volg het gebruik van licenties in manage.autodesk.com. Als een gebruiker de software te weinig gebruikt in verhouding tot de kosten, kunnen Autodesk Flex-tokens interessant zijn. Wij bekijken graag met jou of Autodesk Flex tokens interessant zijn!

Tot de volgende!
Franklin

Maak nu een afspraak met Franklin

Share this post