Nieuw: SketchUp 2023

Nieuws | 22 februari 2023

Het is zover: vanaf vandaag kun je de nieuwe SketchUp Pro en SketchUp Studio kopen! In SketchUp 2023 vind je weer vele updates en verbeteringen. Wij geven jou hieronder een overzicht van de belangrijkste nieuwe functies en veranderingen.

Nieuw in SketchUp Pro en SketchUp Studio:

Verbinding tussen SketchUp & Revit: – SketchUp Studio
Ervaar een betere verbinding tussen Trimble SketchUp en Autodesk Revit dankzij de Revit Importer voor SketchUp Studio. Hiermee zet je Revit modellen gemakkelijk om in SketchUp bestanden. Revit families en lagen worden hierbij omgezet naar componenten, groepen en tags in SketchUp waardoor je veel tijd bespaart aan het opschonen van modellen. Zo verbetert de samenwerking tussen projectfasen en verschillende ontwerpteams.

Flip tool:
Met de nieuwe Flip tool zijn Flip-transformaties niet meer gebaseerd op giswerk. Je kunt hiermee al vooraf het vlak visualiseren waarlangs je de selectie wilt spiegelen. Beweeg daarna over de blauwe, groene of rode vlakken om de juiste oriëntatie te bevestigen en klik om te spiegelen. Dankzij deze nieuwe tool hoef jij minder te klikken of processen herhaaldelijk ongedaan maken. Zo houd je meer tijd over voor het ontwikkelen van een symmetrische relatie, het evalueren en het aanpassen.

Extra tip: schakel de Flip tool in om de kopieermodus te activeren en een kopie te maken die symmetrisch is met jouw selectie. Op deze manier kun je snel een spiegelrelatie aanbrengen in een model om efficiëntere componenten te bouwen.

DWG-bestand als referentiefile in LayOut:
Je kunt nu ook geïmporteerde DWG-bestanden als referenties beheren in LayOut. Dit is hetzelfde proces als het beheren van bestanden met referenties in LayOut. Het verschil hiermee is dat het nu ook beschikbaar is voor alle afbeeldingen, tekstbestanden of AutoCAD-tekeningen.

Bekijk alle bestandsreferenties, ontvang meldingen wanneer een van deze bestanden verouderd of gewijzigd is en update, herlink of verwijder bestandsreferenties met behulp van de File Reference Manager. Hierbij blijven alle aangepaste stijlbewerkingen (schaal, lijngewichten en viewportposities) intact, ook wanneer referentiebestanden worden bijgewerkt.

Snellere opslag van grote modellen:
Dankzij multithreading is het nu mogelijk om grotere modellen sneller en met minder kans van fouten op te slaan.

Overlays:
Overlays is een nieuwe SketchUp-mogelijkheid en bijbehorende API waarmee ontwikkelaars extensiegedrag kunnen behouden terwijl je andere tools gebruikt. Dit betekent dat extensies nu informatie kunnen blijven analyseren, visualiseren en creëren in het modelleringsvenster terwijl jij andere tools en extensies gebruikt.

Verbeterde Rotate Tool in LayOut:
Je kunt nu eenvoudig een aangepast startpunt bepalen bij het draaien van objecten.

Nieuwe Windows Installer:
Bij deze Installer heb je extra opties voor SketchUp Studio: Scan Essentials, V-Ray en de nieuwe Revit Importer. De nieuwe Windows Installer biedt deze Studio-only opties naast SketchUp Pro voor Desktop, LayOut en Style Builder.

Nieuw schaalfiguur – Heather met kat Lily:
In SketchUp 2023 maak je ook kennis met een nieuw schaalfiguur – of eerder, een nieuw duo – namelijk Heather met haar kat Lily.

 

SketchUp 2023 nu verkrijgbaar

Over welke nieuwe tools en functies ben jij het meest enthousiast? Bestel de nieuwe SketchUp Pro 2023 of SketchUp Studio nu in onze webshop.

Share this post