Twinmotion 2022

Nieuw: Twinmotion 2022.2

Nieuws | 4 augustus 2022

Ongeveer een halfjaar geleden kwam Twinmotion 2022 uit met vele fantastische nieuwe features. Nu is het alweer tijd voor de nieuwe update: Twinmotion 2022.2! Deze versie komt met nog meer prachtige functies. Hieronder geven we een breakdown van deze nieuwe functies en wat je ervan kunt verwachten.

Wat zijn de nieuwe functies van Twinmotion 2022.2?

HDRI Backdrop:
Deze release komt met een nieuwe HDRI Backdrop-functie waarmee je een model in de context van een omgeving of studio kan plaatsen en de belichting van het model realistisch kunt laten beïnvloeden. In tegenstelling tot de HDRI Skydome, bevat deze functie een grondoppervlak dat schaduwen kan opvangen.

Nieuwe HDRI-omgevingen:
Er zijn 258 nieuwe HDRI-omgevingen toegevoegd om je op weg te helpen. Deze zijn ontworpen om zowel een achtergrond te bieden als om het model te verlichten. Ook zijn er 30 nieuwe studio HDRI’s die geschikt zijn voor productopnamen. Hierbij kun je de horizon, schaal, en rotatie aanpassen aan jouw behoeften.

Rendering met zeer hoge resolutie:
Je kunt nu afbeeldingen en video’s met een zeer hoge resolutie (tot 64K) renderen. Bovendien kun je nu panorama’s en panoramasets exporteren met een resolutie van 16K (voorheen 8K) voor een meer natuurgetrouwe ervaring.

Sketchfab integratie:
Het bekende 3D platform Sketchfab is nu geïntegreerd in de Twinmotion bibliotheek. Hierdoor kun je met simpele drag-and-drop toegang krijgen tot meer dan 660.000 gratis assets in vier Creative Commons-licentiecategorieën.

660 nieuwe objecten:
Je kunt nu gebruik maken van 660 nieuwe objecten in Twinmotion. Deze omvatten o.a. hightech-objecten, muziekinstrumenten, achtertuinobjecten, sportuitrusting, en 200 nieuwe poserende mensen.

Natuurlijke plaatsing van objecten:
In Twinmotion 2022.2 zit een nieuwe tool waarmee je botsings- en zwaartekrachtsimulaties kunt uitvoeren voor het plaatsen van objecten. Zo kun je eenvoudig objecten op natuurlijke wijze laten vallen en botsen.

Twinmotion Cloud-verbeteringen:
Twinmotion Cloud biedt nu ondersteuning voor aanzienlijk complexere presentaties. De limieten voor RAM-gebruik zijn met 4x verhoogd en voor V-RAM-gebruik met 1,5x. Ook is er nu ondersteuning voor bewegingssensoren waarmee je eenvoudig kunt rondkijken in presentaties op tablets of mobiele apparaten. Bovendien kun je nu eenvoudig een presentatie of panoramaset in een externe website insluiten met een gegenereerde code. En met een gegenereerde QR-code kun je nu ook eenvoudig links delen voor presentaties.

Verbeterde import en export:
Het is nu mogelijk om een model in gITF-formaat rechtstreeks in Twinmotion te importeren. Ook kun je nu afbeeldingen en panorama’s exporteren in JPEG- of EXR-indeling. Bovendien worden lichten in Datasmith-scènes vanaf nu geïmporteerd als Twinmotion-lichten waardoor onnodige bewerkingen worden vermeden en er een grotere getrouwheid is van de oorspronkelijke scène.

Twinmotion 2022.2 nu verkrijgbaar

Twinmotion 2022.2 is nu verkrijgbaar als download. Alle gebruikers met een volledige licentie kunnen de gratis update downloaden via de Epic Launcher.
Wil je Twinmotion nog aanschaffen? Bestel het dan nu in onze webshop.

Over welke nieuwe updates ben jij het meest enthousiast?

Share this post