Waarom overstappen van AutoCAD naar AEC of PD&M Collection?

Waarom overstappen van AutoCAD naar AEC of PD&M?

Overstappen van AutoCAD naar Autodesk Collections?

Nieuws | 16 mei 2024

Inleiding:

AutoCAD is een populaire CAD-software, maar voor vele gebruikers is het steeds duidelijker dat de behoefte aan 3D-modellering en BIM-technieken groeit. Als je nog steeds tevreden bent met de functionaliteiten van AutoCAD, maar je wordt beperkt door de grenzen van je huidige software, dan is het tijd om over te stappen naar een AEC Collection of een PD&M Collection.

Voordelen van de AEC- en PD&M Collection:

De AEC Collection (Architecture, Engineering, Construction) en de PD&M Collection (Product Design & Manufacturing) zijn twee bundels met Autodesk software die uitgebreide functionaliteiten bieden voor de beschreven sectoren. Onderstaand enkele voordelen van overstappen naar één van deze Autodesk Collections:

 • 3D-modellering: Beide collecties bieden geavanceerde 3D-modelleringstools, waarmee je complexe objecten kunt creëren en manipuleren.
 • BIM-integratie: De AEC Collection integreert perfect met andere Autodesk-software zoals Revit, Navisworks en Civil 3D, wat het mogelijk maakt om complete bouwprojecten te modelleren en te beheren.
 • Samenwerking: De PD&M Collection biedt geavanceerde tools voor collaboration en productontwikkeling, waarmee je eenvoudig kunt werken met andere gebruikers en partners.
 • Data-analyse: Beide collecties bieden geavanceerde data-analysefuncties, waarmee je kunt analyseren en visualiseren van grote hoeveelheden gegevens.
 • Integration: Beide collecties zijn uitgebreid geïntegreerd met andere Autodesk-software producten waarmee je eenvoudig kunt werken met andere tools en systemen.

Waarom overstappen:

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen overwegen om over te stappen naar een AEC Collection of een PD&M Collection:

 • Verbeterde werkmethode: De nieuwe functionaliteiten en toolset bieden de mogelijkheid om werkprocessen te verbeteren en efficiënter te werken.
 • Grotere mogelijkheden: De AEC Collection en de PD&M Collection bieden veel bredere mogelijkheden dan AutoCAD, waarmee je nieuwe projecten kunt aanpakken en nieuwe technologieën kunt integreren.
 • Professionalisering: Het overstappen naar een AEC Collection of een PD&M Collection kan helpen om je professioneel te profileren voor nieuwe kansen in
  de markt.
 • Verbeterde samenwerking: De AEC collectie heeft een aantal verschillende manieren om de samenwerking met externe te verbeteren. Denk daarbij aan minder fouten tijden het proces, inzicht in lopende actiepunten en eenvoudiger delen van bestanden.

Conclusie:

Als je nog steeds tevreden bent met de functionaliteiten van AutoCAD, maar je wordt beperkt door de grenzen van je huidige software, dan is het tijd om over te stappen naar een AEC Collection of een PD&M Collection. Deze collecties bieden uitgebreide functionaliteiten voor 3D-modellering, BIM-integratie, collaboratie en data-analyse. Met de Autodesk Collections kun je werkprocessen verbeteren, mogelijkheden vergroten en nóg professioneler worden.

Bekijk de inbegrepen software van de AEC Collection en die van de PD&M Collection.

Tot de volgende!
Franklin

Maak nu een afspraak met Franklin

Share this post