Werkstation of laptop?

Werkstation of laptop?

Werkstation of laptop?

Nieuws | 19 april 2024

Als je met CAD-software werkt dan loop je altijd wel één of meerdere malen tegen het moment aan waarop je moet gaan kiezen wat voor nieuwe PC je nu weer gaat aanschaffen. Hierbij is de belangrijkste vraag die je aan jezelf moet stellen: wat ga je met je nieuwe pc doen?

Voor Autodesk software kunnen verschillende systeemeisen van toepassing zijn, afhankelijk van wat voor modelleerwerk je gaat doen. Werk je bijvoorbeeld met Revit en teken je tuinhuisjes, of heb je een opdracht om een 3D model te maken van het stadhuis in Den Haag, dan heb je het toch écht over een PC/laptop met verschillende systeemeisen.

Werk je met Autodesk Inventor en maak je samenstellingen van maximaal 1000 onderdelen of maak je complexe modellen van meer dan duizend onderdelen of zelfs vele duizenden onderdelen? Ook dán moet je zéker opletten met wat voor PC/Notebook je gaat werken qua systeemeisen.

Én dan wil je ook nog een mooie rendering maken om aan je klanten te kunnen laten zien. Welke software gebruik je hiervoor? Is dat 3DS Max of 3DS MAX in combinatie met V-Ray? Óf gebruik je Enscape of Twinmotion of totaal andere software? En áls je gaat renderen, mag dat dan tijd kosten of moet het z.s.m. klaar zijn?

Oh, en niet geheel onbelangrijk, werk je met een vaste pc die bijvoorbeeld onder je bureau staat? Superoplossing natuurlijk, alleen als je dan naar een klant zou gaan is
dat wat minder handig mocht je je pc daar nodig hebben. In zo’n geval is natuurlijk een notebook weer een beter idee, of beide?

En áls je dan kiest voor een notebook (we weten allemaal dat de notebooks van tegenwoordig eigenlijk mobiele werkstations kunnen zijn, uitgerust met snelle processors, dikke grafische kaarten en een berg aan werkgeheugen) welke kies je dan en wil je de mogelijkheid hebben om in de toekomst uit te breiden?
Voor de kracht hoef je het niet te laten. Denk wel altijd aan een docking station, extra monitor(en) en kijk goed naar de basisgarantie. Voor iets meer kan je deze uitbreiden naar een garantie tot wel 5 jaar die bij je past.

Mac-fan?

Mooi, goed ook, geschikt om bijvoorbeeld met AutoCAD of AutoCAD LT op te werken, maar voor de meeste Autodesk Software heb je écht Windows nodig.

Gebruik je allerlei software en zoek je een nieuwe hardware oplossing? Bel of mail gerust, we kunnen je adviseren en samen met jou kijken wat de beste oplossing voor jou zou kunnen zijn!

Tot de volgende!
Franklin

Maak nu een afspraak met Franklin

Share this post