De voordelen van werken met een 3D-muis

Als CAD-tekenaar of -ontwerper weet jij hoe belangrijk het is om nauwkeurigheid, snelheid en comfort te behouden tijdens het creëren van CAD-tekeningen. Een van de meest waardevolle hulpmiddelen die je kunt toevoegen aan je CAD-workspace is een 3D-muis. Hiermee geniet je van vele voordelen tijdens het ontwerpproces.

Je gebruikt een 3D-muis naast je gewone muis als een extra hulpmiddel tijdens het modelleren. Zo kun je met twee handen tegelijkertijd aan jouw model werken. Wij leggen je uit waarom een 3D-muis een onmisbare tool is voor elke technische tekenaar.

Werk nauwkeuriger

Met een 3D-muis heb je veel meer controle over je model waardoor je een stuk nauwkeuriger kan werken. Doordat je de 3D-muis naast je gewone muis kan gebruiken, navigeer je veel makkelijker door je model. Zo kun je met de 3D-muis jouw 3D-model zoomen, pannen of roteren, terwijl je met je andere hand je model aanmaakt, selecteert en bewerkt. Dit zorgt voor vloeiende en natuurlijke bewegingen, waardoor je jouw tekening met precisie kunt manipuleren.

Verhoog je productiviteit

Versnel je workflow aanzienlijk en verhoog je productiviteit door te werken met een 3D-muis. Door de intuïtieve bediening kun je gemakkelijk schakelen tussen verschillende aanzichten en snel inzoomen op specifieke details. Dankzij toegang tot een radiaal menu met 1 simpele knop, kun je snel je meest gebruikte functies selecteren. Uit onderzoek van 3Dconnexion is gebleken dat je productiviteit met 28% toeneemt wanneer je met een 3D-muis werkt.

Met de geavanceerde 3D-muis SpaceMouse Pro of SpaceMouse Enterprise kun je zelfs nóg productiever werken doordat hierop extra programmeerbare knoppen zitten. Zo kun je met één simpele klik je favoriete commando’s uitvoeren.

Voorkom RSI-gerelateerde klachten

Veel CAD-professionals ervaren op den duur RSI-gerelateerde klachten als gevolg van langdurig werken met een traditionele muis. Een 3D-muis kan helpen deze klachten te verminderen. Door de ergonomische vormgeving en de natuurlijke hand- en polsbewegingen die een 3D-muis mogelijk maakt, wordt de belasting op de handen en polsen verminderd. Dit resulteert in meer comfort tijdens langdurige ontwerpsessies. Uit onderzoek van 3Dconnexion is zelfs gebleken dat je tot 29% minder handbewegingen maakt wanneer je werkt met een 3D-muis.

Bovendien wees dit onderzoek uit dat werken met een 3D-muis leidt tot een rechtere en gezondere zithouding. De belangrijkste reden hiervoor is dat beide armen parallel aan elkaar op het bureau rusten tijdens het werken in de CAD-software. Zo kun jij ergonomisch aan jouw CAD-tekeningen werken.

3D-muis kopen

Wil jij nu ook nauwkeuriger werken, je productiviteit verhogen én RSI-gerelateerde klachten voorkomen? Voeg dan nu een 3D-muis toe aan je CAD-workspace. Er is een gevarieerd aanbod aan 3D-muizen van 3Dconnexion: van compacte draadloze muizen tot geavanceerde professionele muizen en uitgebreide kits. Voor ieder wat wils! Kijk nu in onze webshop voor een overzicht van 3Dconnexion 3D-muizen. En kies de muis die het beste aansluit bij jouw behoeften.

Share this post