Nieuw: AutoCAD & AutoCAD LT 2024

Nieuws | 29 maart 2023

Autodesk AutoCAD en AutoCAD LT 2024 zijn nu beschikbaar. Beide versies hebben vele nieuwigheden en verbeteringen. Wij geven hieronder een overzicht van de belangrijkste veranderingen t.o.v. Autodesk 2023.

Bekijk de gratis webinar on-demand ‘AutoCAD 2024: What’s new?’

Nieuwe functies in AutoCAD 2024

Activity Insights:
Deze nieuwe functie is te vinden in AutoCAD 2024. Activity Insights legt tekengebeurtenissen vast in een database zodat je deze op elk moment kunt inzien. Denk bij gebeurtenissen bijvoorbeeld aan het wijzigen van tekeningen, het plotten, opschonen, gebruik van xres en tekeningen hernoemen of kopiëren.

Enkele gebeurtenissen worden meteen vastgelegd, zoals plotten en opschonen, anderen worden opgeslagen zodra de tekening wordt bewaard. In Activity Insights kun je de gebeurtenissen filteren op datum, soort en gebruiker. Zo blijf je altijd goed op de hoogte van bestandswijzigingen die zijn doorgevoerd.

Smart Blocks: Replacement:
Een andere nieuwe functie in AutoCAD 2024 is Smart Blocks: Replacement. Hiermee kun je eenvoudig één of meerdere blokken vervangen. In het palet van de ‘Replace’ functie vind je voorgestelde blokken (op basis van Machine Learning), recent gebruikte blokken en een handmatige selectie van blokken. Hier kies je simpelweg het blok waarmee je de andere blokken wilt vervangen, en met een klik op de knop is het klaar.

Smart Blocks: Placement:
Smart Blocks: Placement is een nieuwe functie die zowel in AutoCAD als AutoCAD LT 2024 te vinden is. Deze slimme functie plaatst automatisch blokken in jouw tekening op basis van waar je tot nu toe dezelfde blokken hebt geplaatst in het DWG-bestand. Hierdoor hoef je minder te klikken en bespaar je kostbare tijd.

AutoCAD LT heeft nu ook AutoLISP:
In AutoCAD LT 2024 kun je nu gebruik maken van AutoLISP. Het ondersteunt Autolisp Source (LSP)-bestanden, fast-load Autolisp (FAS), gecompileerde LSP-bestanden en Visual LISP Applications (VLX)-bestanden.

Verbeteringen in AutoCAD 2024

Markup Import & Markup Assist:
In de vorige versie, AutoCAD 2023, zijn de Markup Import & Markup Assist functies toegevoegd. In deze versie komt Autodesk alweer met de nodige verbeteringen aan de Markup Assist functie.

  • Markup Assist kan nu doorgestreepte tekst herkennen en biedt de mogelijkheid om de tekst uit een markup te verwijderen of te vervangen. Ook kunnen tekstopmerkingen die aan een PDF zijn toegevoegd, in de tekening worden ingevoegd.
  • Als je op de gemarkeerde rand ban een tekst markup klikt, zie je de nieuwe optie ‘Update Existing Text’. Als je dit gebruikt en op ‘Append’ kiest, wordt de tekst van de markering toegevoegd aan het einde van de geselecteerde tekst. Als je voor ‘Replace’ kiest, wordt de bestaande tekst verwijderd en de mark-up tekst toegevoegd.
  • Markup Assist detecteert bepaalde instructies in markup teksten zoals ‘replace’, ‘copy’ en ‘delete’. Wanneer je op deze instructietekst klikt, wordt de aangegeven opdracht gestart. Als je een markup uitvoert, wordt deze automatisch vervaagd. Je kunt er ook voor kiezen om markups handmatig te vervagen als je deze wilt negeren.

Count & Blocks Palette:
Deze functie is verbeterd in AutoCAD en AutoCAD LT 2024. Het tellen van blokken gaat nu tot 70% sneller en het hergebruiken van ontwerpinhoud met blokken gaat tot 47% sneller.

My Insights Macro Advisor & Dashboard:
Deze functie in AutoCAD 2024 biedt waardevolle informatie in de juiste context en op het juiste moment. Op deze manier kan het jou helpen om stappen te automatiseren.

Web AutoLISP API’s:
Automatiseer een reeks opdrachten in AutoCAD op het web.

ACAD for Mac – M series chip:
AutoCAD en AutoCAD LT 2024 bieden nu ook ondersteuning voor Apple Silicon waardoor de algemene prestaties op de Mac maar liefst 2x zo hoog is.

Gratis webinar on-demand – AutoCAD 2024: What’s New?

Wil je meer weten over de nieuwe functies en verbeteringen in AutoCAD 2024? Bekijk dan nu de gratis webinar (mogelijk gemaakt door ICN Solutions). Tijdens deze webinar worden de nieuwe mogelijkheden uitgelicht en ontdek je hoe je ermee kan werken.

Vul onderstaand formulier in om de webinar meteen te bekijken:


 

AutoCAD 2024 nu verkrijgbaar

Ben jij ook zo enthousiast over de nieuwe mogelijkheden en wil je er meteen mee aan de slag? Bestel dan nu AutoCAD of AutoCAD LT in onze webshop en ontvang meteen de nieuwste versie.

Share this post