Nieuw: Enscape 3.5

Nieuws | 22 mei 2023

Enscape 3.5 is verkrijgbaar! Deze versie brengt weer vele verbeteringen met zich mee. Zo kun je nu bijvoorbeeld genieten van vele aanpasbare assets, gecertificeerde SpaceMouse ondersteuning en updates voor Revit 2024.

Nieuwe functies in Enscape 3.5

Meer dan 1000 aanpasbare assets:
Beginnend met Enscape 3.5 zullen in de komende maanden meer dan 1000 aanpasbare assets toegevoegd worden aan de Enscape Asset Library. Deze assets zijn gemakkelijk te vinden onder de categorie ‘Adjustable’. Je kunt aan de assets bijvoorbeeld de materialen, kleuren, varianten of de bewerking aanpassen.

Verlichting en reflectie verbeteringen:
Met deze nieuwe versie brengt Enscape de eerste iteratie van het verbeterde wereldwijde verlichtingsalgoritme. Als je een GPU hebt met hardware versnelde ray tracing-ondersteuning, zul je genieten van verbeterde verlichting, reflecties en weergavekwaliteit.

Je zult nu meer realistische indirecte verlichting van hogere kwaliteit ervaren, vooral in interieurscènes. Daarnaast zul je meer consistente verlichting en nauwkeurige schaduwen ervaren in spiegelreflecties.

Deze verbeteringen zijn beschikbaar voor gebruikers met NVIDIA RTX of AMD RX 6000/7000-serie grafische kaarten.

Nieuwe 3D-personen assets:
Dankzij de nieuwe 3D-mensenscanner die Enscape in huis heeft gehaald, kunnen ze nu veel meer 3D-assets creëren. Je vind nu de eerste unieke mensen (93 in totaal) in de Enscape Asset Library, gemarkeerd als ‘New’.

Update alfakanaalexport:
Met behulp van de exportfunctie van het alfakanaal in Enscape is het mogelijk om een weergave te verkrijgen met een transparante achtergrond. Dit vergemakkelijkt het bewerken en aanpassen van de achtergrond in een andere tool.

Bovendien biedt Enscape 3.5 de mogelijkheid om semi-transparante materialen, zoals ramen en glazen oppervlakken, te exporteren. Hierdoor bespaar je tijd in het nabewerkingsproces.

Gecertificeerde SpaceMouse-ondersteuning:
Wist je dat je met een 3Dconnexion SpaceMouse gemakkelijk en comfortabel door je 3D-model kunt navigeren? Deze muis is erg populair onder ontwerpers in verschillende sectoren, waaronder architectuur en interieurontwerp. De SpaceMouse wordt vaak gezien als een snellere en efficiëntere manier om door projecten te bewegen.

Met Enscape 3.5 kun je de muisbediening aanpassen via sneltoetsen op de SpaceMouse zelf. Hierdoor wordt het gebruik van een SpaceMouse in combinatie met Enscape veel eenvoudiger.

Laagtoewijzing van assets in Rhino:
Vroeger werd, wanneer een Enscape-object in een project werd geplaatst, dit automatisch toegewezen aan de standaardlaag in Rhino. Nu, wanneer je assets plaatst in Rhino of Enscape, worden ze in de huidig geselecteerde laag geplaatst.

Deze verbetering optimaliseert de workflows en maakt het mogelijk om op een meer georganiseerde manier met lagen in Rhino te werken. Ook kun je nu items filteren om alleen de zichtbare items te tonen, waardoor je nog meer controle hebt over je ontwerp.

Accounttoegang:
Het is nu mogelijk om vanuit de Enscape-werkbalk rechtstreeks toegang te krijgen tot jouw gebruikersaccount. Zo kun je snel en gemakkelijk jouw licentie-informatie bekijken, uploads beheren en panorama’s bekijken.

Updates voor Revit 2024:
Enscape 3.5 ondersteunt de laatste versie van Revit, waardoor real-time visualisatie nu rechtstreeks in jouw ontwerpworkflow wordt opgenomen.

Bovendien is er een orthografische weergave-update voor Revit. Vorige versies van Enscape hadden een beperking in Revit waarbij gebruikers problemen ondervonden met de opgeslagen camerapositie wanneer ze een orthografische weergave maakten of bijwerkten in Enscape. Met de nieuwste update is dit probleem opgelost. Zodra een orthografische weergave in Enscape is gemaakt of gewijzigd, zal Revit dezelfde weergave tonen als Enscape. Het bijsnijdgebied in Revit wordt nu gesynchroniseerd met de Enscape-viewport, waardoor gebruikers de mogelijkheid hebben om het bijsnijdgebied in Revit aan te passen en zo de weergave in Enscape te beïnvloeden. Deze synchronisatie werkt in beide richtingen, wat betekent dat aanpassingen in het bijsnijdgebied in Revit ook invloed hebben op de weergave in Enscape.

Enscape 3.5 nu verkrijgbaar

Enscape 3.5 is een gratis update voor bestaande gebruikers. Wil je Enscape nog aanschaffen? Bestel het dan nu in onze webshop.

Share this post