Nieuw: Navisworks 2024

Nieuws | 29 maart 2023

Autodesk Navisworks 2024 is uitgebracht! Er zijn weer verschillende wijzigingen te vinden in deze nieuwe software. De nieuwe functies en verbeterde workflows verbinden Navisworks Manage met de Autodesk Construction Cloud en civieltechnische projecten.

Wij zetten de belangrijkste verbeteringen en nieuwigheden voor je op een rij.

Schrijf je in voor de gratis webinar ‘Navisworks 2024: What’s new?’

Nieuwe functies in Navisworks 2024

Coördinatieruimten zonder clashdetectie in Construction Cloud:
De Model Coordination module in Autodesk Construction Cloud wordt gebruikt voor clashdetectie voor modellen die worden gehost op Autodesk Docs. Je kunt hier één of meerdere mappen aanwijzen die als coördinatieruimten moeten worden gebruikt. Clashes worden dan automatisch gedetecteerd als je modellen aan deze mappen toevoegt. De bijgewerkte engine voor clashdetectie geeft resultaten sneller dan ooit weer.

Het kan zijn dat je een coördinatieruimte nodig hebt waarbij automatische clashdetectie is uitgeschakeld omdat je alleen de clashmogelijkheden van Navisworks wilt gebruiken. Wanneer je dit instelt, zal op het tabblad ‘clashes’ een mededeling staan dat clashdetectie niet beschikbaar is voor deze ruimte. De andere tools blijven wel beschikbaar.

Verbind Navisworks met Model Coördinatie (Construction Cloud):
Sla de modellen in de Construction Cloud op als een benoemde weergave om later makkelijk toegang te krijgen tot de modelinhoud. Open de modellen rechtstreeks in Navisworks met behulp van de Autodesk Naviworks add-in.

UX-verbeteringen voor het openen van Cloud-modellen:
Binnen een geselecteerd account kun je nu ook zoeken naar projecten. De naam van de bijdrager, bedrijf en profielfoto’s zijn nu beschikbaar inclusief informatie over de laatste wijziging. Deze lijst kun je filteren om snel de coördinatieruimten te vinden waarbij clashes zijn uitgeschakeld.

Met de Clash Detective functie in Navisworks kun je geavanceerde clash detectie uitvoeren op meer dan 50 bestandsindelingen. Met Navisworks Manage kun je individuele clashes in context bekijken om conflicten te vinden en te verhelpen. Ook heb je toegang tot uitgebreide tools die he helpen om Navisworks clashgegevens te groeperen op modelhiërarchie, niveau-informatie of specifieke eigenschappen.

Batchaanmaak van issues vanuit Clash Detective:
Vereenvoudig de communicatie tijdens de Model Coordination fases door issues binnen het projectteam te delen en creëren. Je kunt ook issues aanmaken in batches vanuit meerdere secties, inclusief groepen. De titels van de issues bevatten automatisch de clash tests en groepsnamen en je kunt het formulier invullen met de belangrijkste informatie die nodig is voor de issues.

Aangemaakte issues zijn te vinden in het ‘Issues’ tabblad van Model Coordination. Hierbij maakt het niet uit of de issues gecreëerd zijn in Model Coordination, Navisworks of in Autodesk Docs. Details van de issues kunnen zo door een groter publiek worden beoordeeld waardoor de samenwerking en issue resolutie worden verbeterd.

Door de issues tussen Navisworks en Construction Cloud te delen, kunnen de functies van beide producten worden gebruikt tijdens de modelcoördinatie van projecten, waardoor het hele projectteam vanuit één enkele waarheidsbron werkt.

Civiele uitlijningsondersteuning:
Navisworks 2024 ondersteunt ook Civil 3D-uitlijningen om de detailkwaliteit en samenwerking te verbeteren. Je kunt het model in Navisworks samenvoegen en Civil 3D-uitlijningen identificeren om te beoordelen. Pas in het controlevenster het kader, aspect en navigatie van het uitlijnings- en doorsnedeaanzicht aan. Dankzij deze verbeterde controle, verbetert het ook de coördinatie tussen ontwerpdisciplines en is het mogelijk om ontwerpinconsistenties en problemen al voorafgaand aan de bouw te identificeren.

Gratis webinar – Navisworks 2024: What’s new?

Wil je meer weten over de nieuwe functies en verbeteringen in Navisworks 2024? Schrijf je dan nu in voor de gratis webinar (mogelijk gemaakt door ICN Solutions) op 19 juni 2023. Tijdens deze webinar worden de nieuwe mogelijkheden uitgelicht en ontdek je hoe je ermee kan werken.

Schrijf je nu in via onderstaand formulier:


Navisworks 2024 nu verkrijgbaar

Wil jij meteen aan de slag met Navisworks 2024? Bestel de software dan nu in onze webshop en ontvang meteen de nieuwste versie.

Share this post