Nieuw: Revit 2024

Nieuws | 6 april 2023

Autodesk Revit 2024 is nu beschikbaar! Wij geven jou hieronder een overzicht van de nieuwste functies en verbeteringen in deze software.

Nieuwe functies in Autodesk Revit

Donker thema:
Het is eindelijk mogelijk om een dark theme in Revit te gebruiken. Dit kan ingesteld worden voor het tekengebied maar ook voor de gebruikersinterface. Deze functie vind je onder ‘Options’ en dan ‘Colors tab’.

Inzichten in Revit Home:
Vergaar inzichten en kennis over jouw Revit gebruik en ontdek aan de hand van suggesties hoe je jouw ervaring met de software kunt verbeteren. Enkele inzichten die je terugvind in My Insights zijn: een samenvatting van jouw gebruikte commando’s, gepersonaliseerde aanbevelingen voor commando’s en functies, applicatieprestaties en tips voor leerroutes.

Coördinatiemodel van Autodesk Docs naar Revit:
Houd jouw team op dezelfde pagina naar het coördinatiemodel van Autodesk Docs aan Autodesk Revit te koppelen. Zo wordt het voor projectteams eenvoudiger om te coördineren en te synchroniseren.

Nieuwe Site Tools:
De nieuwe site tools in Revit ondersteunen de documentatie en het ontwerp van rijk gedetailleerde landschappen. Modelleer nu vrij en eenvoudig je ontwerpintentie dankzij de veelzijdige site- en massatools voor het modelleren van topografie. Ook kun je gegevens over bestaande condities uit CAD-import, CSV-point files en meer verzamelen en rationaliseren. Bovendien kun je sheets, views en schedules invullen en materiaal hoeveelheden berekenen. Gebruik de ontwerp-naar-documentatie-engine van Revit om tijd te besparen en de ontwerpkwaliteit te verbeteren bij het modelleren van landschaps- en terreinomstandigheden.

Wapeningsstaven:
In Revit 2024 vind je nieuwe mogelijkheden om wapeningsstaven te maken, plannen en documenteren. Met de nieuwe bar bending details kun je details voor het buigen van wapeningsstaven toevoegen en aanpassen zodat jouw views en sheets jouw typische praktijk respecteren. Dankzij deze nieuwe tool verminder je het aantal fouten en weglatingen in jouw documentensets.

Nieuw voorbeeldmodel
Er is een nieuw voorbeeldmodel toegevoegd aan Revit die je kunt gebruiken om meer te weten te komen over functies en workflows. Ook start je nu nog eenvoudiger projecten met de bijgewerkte projectsjablonen.

Verbeteringen in Autodesk Revit

Verbeterde Steel Connection SDK-documentatie:
De API-documentatie van Revit 2024 bevat gedetailleerde richtlijnen voor het uitbreiden van de staalverbindingsfunctionaliteiten. Hier zitten ook nieuwe API-voorbeelden in.

Consistentie weergave 2D-elementen:
2D-elementen worden nu overal consistent weergegeven in Revit. In eerdere versies was de manier waarop elementen werden weergegeven in de Family Editor, in projecten en in PDF’s inconsistent. Tevens zijn de besturingselementen voor de tekenvolgorde van 2D-elementen nu beschikbaar voor alle familiecategorieën in de Family Editor.

Color Books dialoogvenster:
Je kunt nu kleurboeken van derden of jouw eigen gedefinieerde kleurboeken gebruiken om specifieke kleuren toe te passen. Klik hiervoor in het Windows-dialoogvenster ‘Color’ op de gewenste kleur uit de beschikbare kleurboeken.

Revit naar Twinmotion verbeteringen:
Automatische synchronisatie van wijzigingen van het actieve Revit model naar Twinmotion wordt nu ondersteund door Auto Sync. Deze functie kun je zelf inschakelen op het moment dat er een 3D-weergave actief is.

Dynamo 2.17 updates:
In Dynamo zijn verschillende verbeteringen aangebracht aan de Node Autocomplete en aan de documentatiebrowser. Bovendien is het nu mogelijk om Dynamo-instellingen te importeren en exporteren vanuit het ‘Voorkeuren’ paneel en kun je nu grafieken in de werkruimte invoegen.

Gemoderniseerde gebruikersinterface:
Er zijn meer dan 2000 pictogrammen vervangen door nieuwe en modernere versies.

Gratis webinar – Revit 2024: What’s new?

Wil je meer weten over de nieuwe functies en verbeteringen in Revit 2024? Schrijf je dan nu in voor de gratis webinar (mogelijk gemaakt door ICN Solutions) op 16 mei 2023. Tijdens deze webinar worden de nieuwe mogelijkheden uitgelicht en ontdek je hoe je ermee kan werken.

Schrijf je nu in via onderstaand formulier:


Revit 2024 nu verkrijgbaar

Ben jij ook zo enthousiast over de nieuwe mogelijkheden en wil je er meteen mee aan de slag? Bestel dan nu Autodesk Revit in onze webshop en ontvang meteen de nieuwste versie.

Share this post