Nieuw: Rhino 8

Nieuws | 28 november 2023

Vanaf vandaag is Rhino 8 beschikbaar! Deze nieuwe versie van Rhinoceros brengt weer vele nieuwe functies en verbeteringen met zich mee. Wij zetten ze voor je op een rij:

Wat is er nieuw in Rhino 8?

Shrinkwrap:
ShrinkWrap creëert een waterdichte omhulling rond zowel open als gesloten meshes, NURBS-geometrie, SubD en puntenwolken. Dit is bijzonder geschikt voor het genereren van meshes voor 3D-printen.

SubD Vouwen:
Voor ontwerpers die moeiteloos organische vormen willen creëren, biedt SubD een innovatieve methode om nauwkeurige vormen met dubbele kromming te realiseren. Vormen die met traditionele NURBS-geometrie veel tijd en frustratie zouden vergen, of zelfs onhaalbaar zouden zijn. SubD-objecten zijn zeer precies, maar kunnen eenvoudig worden aangepast en verfijnd met behulp van polygonen. Bovendien kunnen ze direct worden omgezet naar produceerbare objecten.

Verbeterde modelleer workflows:
Rhino 8 introduceert vernieuwende modelleerworkflows, waaronder PushPull. Met PushPull kun je een vlak pakken en eraan duwen of trekken, extruderen of verlengen. Deze functie versnelt het modelleren door direct volumes toe te voegen aan of te verwijderen uit bestaande objecten. Bovendien voegt Rhino 8 intuïtieve nieuwe functies toe aan de Gumball, Automatic CPlanes en meer.

Verbeteringen in clipping en sectioning:
Rhino 8 brengt diverse verbeteringen aan in de sectietechnologie om het visualiseren van verschillende teken- en fabricageprocessen te optimaliseren.

Verbeterde prestaties:
Rhino 8 beschikt over een verbeterde Cycles Render-engine, een geoptimaliseerde UV-workflow, verbeterde procedurele texturen, een nieuwe weergavemodus en tal van andere verbeteringen.

Grasshopper: Rhino Data Types:
Met Rhino Data Types kun je geometrie genereren met op maat gemaakte attributen, een breder scala aan bestandsformaten importeren, blokken beheren, native materialen gebruiken in de weergavepijplijn, arceringen en annotaties maken, en profiteren van diverse andere geavanceerde workflows.

Sneller op Mac:
Rhino voor Mac is nu sneller dan ooit, draait naadloos op zowel Apple Silicon als Intel Macs, en maakt gebruik van de geavanceerde beeldschermtechnologie van Apple Metal. McNeel heeft bovendien de gebruikersinterface op de Mac dichter bij die van het Windows-platform gebracht.

En nog veel meer verbeteringen:
Naast bovengenoemde highlights zijn er natuurlijk nog veel meer verbeteringen doorgevoerd. Ontdek alles wat er nieuw is op de website van Rhino 8.

Rhino 8 nu verkrijgbaar

Rhinoceros 8 is nu verkrijgbaar in onze webshop. Bij aankoop van een Rhino licentie krijg je automatisch toegang tot de nieuwste versie.

Heb je al een Rhino licentie maar wil je deze upgraden naar de nieuwste versie? Speciaal voor jou hebben we een tijdelijke upgrade-aanbieding: een upgrade kost nu €395,- i.p.v. €595,-. Deze aanbieding loopt vanaf 28 november 2023 t/m 27 februari 2024.

Over welke nieuwe updates ben jij het meest enthousiast?

Share this post