Nieuw: Twinmotion 2023.2

Nieuws | 25 oktober 2023

Twinmotion 2023.2 is vanaf vandaag verkrijgbaar! Iedereen die minder dan een jaar geleden hun Twinmotion licentie hebben geactiveerd, zien deze versie automatisch verschijnen in hun Epic Games Launcher.

Wij geven je hieronder een overzicht van de nieuwe functies die je kunt vinden in Twinmotion 2023.2.

Wat zijn de nieuwe functies van Twinmotion 2023.2?

Lumen dynamische globale verlichting en reflecties:
Dankzij het Lumen-systeem worden scènes nu in realtime verlicht met Global Illumination. Hierdoor wordt bijvoorbeeld de hoek van de zon veranderd met het tijdstip van de dag, of wordt de lichtinval anders door het openen van een deur. Zo bereik je met Twinmotion een heel nieuw niveau van realisme!

Zet de Lumen optie aan in het Ambience-panel onder Render. Hiervoor moet onder Voorkeuren bij de Kwaliteit ingesteld zijn op Hoog of Ultra.

Ondersteuning lokale belichting:
Er is nog meer nieuw op het gebied van verlichting in Twinmotion; er is nu ook ondersteuning voor lokale belichting. Hiermee boots je de manier na waarop jouw ogen reageren op verschillende lichtomstandigheden. Details in schaduwen en hooglichten blijven op deze manier behouden. Deze nieuwe ondersteuning is vooral handig voor scènes met een hoog dynamische bereik zoals scènes met donkere interieurs en heldere exterieurs.

Geanimeerde bestandsimport (vroegtijdige toegang):
Bestanden met geanimeerde objecten kunnen nu in Twinmotion worden geïmporteerd. De huidige ondersteunde bestandsformaten hiervoor zijn FBX, GLTF en GLB. Met deze functie kun je zowel jouw eigen animaties als de geanimeerde bestanden van Sketchfab gebruiken.
Dankzij deze vroegtijdige toegang kun je nu jouw workflows testen en feedback geven aan Twinmotion. Om animatiebestanden te importeren open je het Importeren paneel en selecteer je Animatie.

Hiërarchie bij het importeren van Sketchfab assets:
In eerdere versies van Twinmotion werden Sketchfab assets uitsluitend in samengevouwen modus geïmporteerd. In deze nieuwe release worden Sketchfab middelen (als ze in meerdere delen gecreëerd zijn) standaard geïmporteerd als meerdere meshes in een hiërarchiemodus.

Ondersteuning voor Adobe Substance 3D-materiaal:
In de nieuwe versie van Twinmotion is het nu mogelijk om parametrische materialen van Adobe Substance 3D in het SBSAR-bestandsformaat te importeren en op te slaan in de bibliotheek. Dit kunnen materialen zijn die je zelf in Substance Designer hebt gemaakt, of materialen uit een van de vele materiaalbibliotheken. Zichtbare parameters kun je bewerken in het Properties-paneel. Texturen worden direct gegenereerd wanneer er aanpassingen worden gedaan.

Automotive White Studio-sjabloon:
Het nieuwe White Studio-sjabloon is ideaal voor wanneer je Twinmotion gebruikt voor autovisualisatie. Dit sjabloon bevat een aantal vooraf gedefinieerde opnames, zo kun je eenvoudigweg items vervangen in je model.

Makkelijker en sneller scènes maken:
Deze release bevat twee nieuwe functies die het schrijven van een scène sneller en makkelijker maken. Zo kun je nu veel meer soorten assets schilderen en verspreiden, waaronder Sketchfab, Quixel, User Library en de meeste Twinmotion bibliotheek assets. Op deze manier kun je in recordsnelheid je scène aankleden. Bovendien zit er in Twinmotion nu de mogelijkheid om een voorbeeld van de mediacamera-weergave te bekijken.

WebVR-ondersteuning voor Panorama Sets:
Dankzij deze nieuwe ondersteuning kunnen jouw belanghebbenden, waar ook ter wereld, Panorama Sets starten en navigeren met volledige onderdompeling vanaf vastgebonden of ongebonden VR-headsets.

Verbeteringen bestaande functies:
Naast alle bovengenoemde nieuwe functies, zijn er ook de nodige verbeteringen doorgevoerd aan huidige functies. Je vindt in deze nieuwe versie o.a. path-traced transparantie voor watermaterialen, verbeterde waterdeeltjes voor regenachtige en besneeuwde scènes en een geoptimaliseerd helder glasmateriaal voor snellere weergaven.

Twinmotion 2023.2 nu verkrijgbaar

Twinmotion 2023.2 is nu verkrijgbaar in onze webshop! Bij aankoop van een Twinmotion licentie krijg je automatisch toegang tot de nieuwste versie.

Heb jij al een Twinmotion licentie maar heb je deze langer dan een jaar geleden geactiveerd? Dan kun je toegang krijgen tot Twinmotion 2023.2 door een upgrade aan te schaffen. Het is belangrijk dat je hierbij de oorspronkelijke activatiecode aanlevert.

Over welke nieuwe updates ben jij het meest enthousiast?

Share this post