Nieuw: Twinmotion 2023

Nieuws | 15 april 2023

Het is zover, Epic Games heeft Twinmotion 2023.1 uitgebracht! Welke nieuwe functies vinden we hierin terug? We geven je een overzicht.

Nieuwe functies in Twinmotion 2023.1

Nieuwe gebruikersinterface:
Twinmotion heeft een make-over ondergaan! De nieuwe gebruikersinterface is zowel prettiger voor het oog als harmonieuzer met andere tools van Epic Games software. Dankzij dit nieuwe uiterlijk heb je ook minder klikken nodig om toegang te krijgen tot voorheen verborgen functies. Zo ontdek je pas echt wat Twinmotion allemaal te bieden heeft.

Nieuwe sjablonen:
Bespaar repetitief werk en tijd met nieuwe sjablonen van binnen- en buitenomgevingen. Deze kun je gebruiken als een handig startpunt voor je nieuwe ontwerp. Verwissel eenvoudig jouw object met die in de sjabloon en je bent klaar om de media te exporteren.

Tevens zijn er nieuwe procedurele cyclorama’s toegevoegd om gebogen achtergronden te simuleren. Dit is vooral handig voor productfoto’s omdat de achtergrond schijnbaar verdwijnt en de focus op het product komt te liggen. Hierbij kunnen de hoogte, breedte en diepte, én de straal voor de rondingen voor elk item worden aangepast. Zo creëer je snel de ideale achtergrond die past bij de schaal en de verhoudingen van jouw product.

Path Tracer verbeteringen:
Path Tracer is in Twinmotion 2022.1 geïntroduceerd en in deze release vind je verschillende verbeteringen aan deze functie. Zo zijn er verbeteringen aan de ondersteuning voor emblemen en volumetrische mist, is er een verbeterde luchtweergave en worden transparante objecten nu correct weergegeven met scherptediepte.

Nieuwe en verbeterde materialen:
De Twinmotion bibliotheek is nog verder uitgebreid met nieuwe drag-and-drop materialen! In de categorieën stof, leer, plastic en metaal zijn 78 nieuwe materialen toegevoegd die worden gehost in de cloud en geleverd met 4K-texturen. In de categorie automotive visualisatie zijn 34 nieuwe materiaaltypes toegevoegd. Deze hebben speciale functies en parameters voor het verwerken van effecten die specifiek zijn voor autolak waardoor je een breed scala aan afwerkingen kunt simuleren waaronder kameleon- en parelmoerlak.

Ook zijn er verbeteringen aangebracht aan basismaterialen. Het is nu bijvoorbeeld mogelijk om een aparte textuur te gebruiken als dekkingskaart, de röntgenfunctie is nu beschikbaar op elk basismateriaal en de kwaliteit van Parallax Offset Mapping is aanzienlijk beter.

Bovendien zijn er 22 nieuwe materialen aan de materiaalbibliotheek Glas toegevoegd. De basismaterialen van glas hebben nu een optie om de dunne, doorschijnende schaduwmodus te gebruiken. Textuurkaarten kunnen nu worden toegevoegd aan de kanalen Base Color, Normal, Metallic en Roughness. Nieuwe parameters zijn beschikbaar zoals Index of Refraction, Iridescence en Imperfections. Met deze verbeteringen kun je een breed scala aan materialen simuleren

Uitgebreide activabibliotheek:
Er zijn meer dan 300 nieuwe te gebruiken mensen toegevoegd in de categorieën: Zomer, Zaken, Bouw, Reizen en Universiteit. Ook zijn er bijna 1000 nieuwe standaardactiva in de categorieën: Achtertuin, Sportuitrustin, Decoratie, Badkamer, Opslag, Kantoor en Gezondheidszorg. Hierdoor is het makkelijker om  een breed arsenaal aan scènes te vullen met kant-en-klare items en mensen door middel van drag-and-drop.

Geoptimaliseerd Twinmotion bestandsformaat:
Het bestandsformaat van Twinmotion is op een aantal manieren verbeterd. Identieke meshes en texturen in een project worden nu gedetecteerd en duplicatie wordt voorkomen. Ook worden scènes opgeslagen met multithreaded compressie op multi-core hardware en zijn HDRI-bestanden nu aanzienlijk gecomprimeerd en ingesloten in Twinmotion bestanden. Al deze wijzigingen zorgen voor een kleinere bestandsgrootte, betere opslag- en ladtijden van scènes en algemene prestaties.

Twinmotion Datasmith bestandsexport:
In deze release wordt de Twinmotion Datasmith Importer Plugin voor Unreal Engine vervangen door een ingebouwde Twinmotion Datasmith bestandsexporteur. Hierdoor kun je jouw project vanuit Twinmotion exporteren in een indeling die Unreal Engine kan begrijpen. Hierdoor worden materialen juist toegepast op activa die uit te cloud komen. Tevens is er een veel kleinere Datasmith Twinmotion Content for Unreal Engine-plugin di zorgt voor snellere downloads en kleinere projectgroottes.

Virtual Reality – OpenXR:
Via de OpenXR API worden nu alle VR-headsets ondersteund. Zorg dat de drivers van jouw VR-bril up-to-date zijn voor deze ondersteuning.

Twinmotion 2023 nu verkrijgbaar

Over welke nieuwe updates ben jij het meest enthousiast? Je kunt deze nieuwe versie van Twinmotion nu aanschaffen via onze webshop.

Share this post