Nieuw: Vault 2024

Nieuws | 30 maart 2023

Autodesk heeft Vault 2024 uitgebracht en er zijn vele nieuwe functies en verbeteringen aan toegevoegd. Hieronder geven we een overzicht van de belangrijkste updates.

Schrijf je in voor de gratis webinar ‘Vault 2024: What’s new?’

Nieuwe functies in Vault Professional 2024

Exporteer DXF- en STEP-bestanden:
Het is nu mogelijk om DXF- en STEP-bestanden automatische te publiceren en te beheren. Hierdoor kunnen gebruikers deze bestanden exporteren voor productie, leveranciers en onderaannemers als onderdeel van het releaseproces.

Map structuren kopiëren:
Vault 2024 heeft een Copy Folder functie toegevoegd. Hiermee kun je de oorspronkelijke structuur van een map kopiëren, hiermee kun je ook de maprechten en eigenschappen kopiëren. Zo kunnen gebruikers snel een nieuw project opzetten en starten met een bekende map structuur.

Peer review:
Je kunt nu instellen dat er een peer-review voldaan moet worden voordat er een statuswijziging kan optreden bij het goedkeuren van ontwerpen in Vault. Zo moet iemand anders van het team het ontwerp herzien voordat het proces mag doorgaan naar de volgende status.

Back-up en herstel verbeteringen:
Je kunt er nu voor kiezen om alleen een back-up van de databases te maken zonder de bestanden. Ook kun je kiezen van welke Vault en bibliotheken je een back-up wilt maken. Bovendien heb je de nu optie om een bestaande opslaglocatie voor je bestanden te gebruiken tijdens de herstelbewerking. Dankzij al deze verbeteringen heeft de Vault beheerder meer flexibiliteit voor back-up en herstelbewerkingen van grote omgevingen.

Verbeteringen in Vault 2024

Copy Design verbeteringen:
Je hoeft nu minder te klikken om ontwerpen te kopiëren en er zijn nu pre-checks toegevoegd om fouten te voorkomen voordat je een nieuwe ontwerpvariatie gaat maken.

Copy Design BOM verbeteringen:
Copy Design werkt de BOM informatie bij in part files zonder ze eerst in Inventor te hoeven openen. Zo kunnen nieuw gekopieerde onderdelen direct na uitvoering van Copy Design aan een Item worden toegewezen.

Plaats Punch Tool vanuit Vault:
Gebruikers kunnen nu sheet metal punches van de Vault selecteren wanneer ze zich niet in de lokale workspace bevinden.

Inventor ontwerpgegevens en template beheer:
Betere integratie van Inventor en Vault. De CAD Administrator kan nu via Vault makkelijk template updates voor gebruikers maken en implementeren. Ook kunnen de gebruikers up-to-date blijven met templates en ontwerpgegevens zonder handmatige updates.

Job Processor verbeteringen:
Er zijn verbeteringen gemaakt aan de Job Processor. Zo heb je nu de mogelijkheid voor het automatisch opnieuw proberen voor een mislukte taak. Ook kun je de strategie voor het opnieuw proberen specificeren tussen de 1 en 10 pogingen. Bovendien zal de Job Processor de mislukte taken automatisch opnieuw proberen zonder handmatige tussenkomst.

Thin Client verbeteringen:
Er zijn meerdere verbeteringen doorgevoerd aan de Thin Client.

  • Beheerders kunnen standaardkolommen instellen voor alle Thin Client-gebruikers.
  • Selecteer de Vault die je nodig hebt op het moment dat je je aanmeldt bij de Thin Client in het drop-down menu met alle beschikbare Vaults op de server.
  • Bediening voor het uitvouwen of samenvouwen van alle objecten met structuur.
  • Geavanceerde zoekmogelijkheden gecombineerd met een moderne gebruikersinterface voor een betere ervaring.

Inventor Read-only Vault add-in:
Je kunt nu efficiënt modellen bekijken zonder tussen applicaties te schakelen. Gebruikers krijgen vanuit Inventor Read-only rechtstreeks toegang tot Vault Professional gegevens.

Gratis webinar – Vault 2024: What’s new?

Wil je meer weten over de nieuwe functies en verbeteringen in Vault Professional 2024? Schrijf je dan nu in voor de gratis webinar (mogelijk gemaakt door ICN Solutions) op 13 juli 2023. Tijdens deze webinar worden de nieuwe mogelijkheden uitgelicht en ontdek je hoe je ermee kan werken.

Schrijf je nu in via onderstaand formulier:


Vault 2024 nu verkrijgbaar

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar alle nieuwe mogelijkheden van Autodesk Vault? Je kunt de nieuwe Vault Professional nu bestellen in onze webshop.

Share this post