Ontdek de Nieuwste Features van SketchUp 2024

Nieuws | 11 april 2024

De lancering van SketchUp 2024 staat voor de deur, en we kunnen nauwelijks wachten om je op de hoogte te brengen van de nieuwe functies die deze versie met zich meebrengt. SketchUp 2024 belooft een revolutie te zijn voor ontwerpers en architecten overal ter wereld.

Wat is er nieuw in SketchUp 2024

Hier is een overzicht van wat je kunt verwachten van deze nieuwste release:

  • Ambient Occlusion: Duik dieper in realisme met de nieuwe Ambient Occlusion-functie, die de diepte en details in je SketchUp-ontwerpen versterkt door accenten te leggen op hoeken en randen.
  • Trimble Connect Integratie: Een naadloze integratie met Trimble Connect brengt je ontwerpen direct naar de cloud, waardoor samenwerken en delen met collega’s en klanten nog eenvoudiger wordt.
  • Link Delen: Deel je modellen moeiteloos met anderen via een simpele link, zonder dat zij SketchUp geïnstalleerd hoeven te hebben. Een handige functie voor het delen van ontwerpen met collega’s en klanten.
  • Grondmesh in Scan Essentials (alleen Studio): Transformeer terreinpuntenwolken snel en efficiënt naar nauwkeurige grondmeshes, waardoor je meer controle hebt over de precisie van je ontwerpen.
  • Locatie Toevoegen: Voeg met gemak terreindetails toe aan je modellen en pas de dichtheid van contouren aan voor meer flexibiliteit in je ontwerpproces.
  • Nieuwe Grafische Engine voor SketchUp: Ervaar verbeterde snelheid en prestaties bij het werken met SketchUp-modellen, dankzij de nieuwe grafische engine die draaien, zoomen en pannen soepeler maakt.
  • IFC4-updates: Verbeterde mapping naar IFC-classificatie attributen en betere projectprestaties voor BIM-export.
  • Nieuwe 3D-bestandsformaten: Ondersteuning voor importeren en exporteren van USDZ- en gITF-bestandsformaten.
  • Versieloos: Geen gedoe meer met ‘Save As’ om documenten van eerdere versies te openen – SketchUp doet het nu automatisch.

En dat is nog niet alles! Naast de verbeteringen voor SketchUp introduceert de 2024-release ook enkele spannende updates voor LayOut, waaronder een nieuwe grafische engine en Draft Mode voor verbeterde prestaties en reactiesnelheid.

Maar dat is niet het enige goede nieuws! De SketchUp for iPad 6.5 release wordt ook gelijktijdig uitgerold, met functies zoals Scan-to-Design en Omnibar, die je ontwerpervaring naar nieuwe hoogten tillen, zelfs onderweg.

Kortom, met SketchUp 2024 en de bijbehorende updates voor LayOut en SketchUp for iPad, wordt ontwerpen en samenwerken nog eenvoudiger en intuïtiever dan ooit tevoren. We kunnen niet wachten om te zien wat je met deze krachtige nieuwe tools gaat creëren!

SketchUp 2024 is nu verkrijgbaar

SketchUp 2024 is nu verkrijgbaar in onze webshop! Bij aankoop van een SketchUp licentie krijg je automatisch toegang tot de nieuwste versie.

Over welke nieuwe updates ben jij het meest enthousiast?

Share this post