Een SketchUp licentie is voor één persoon bedoeld en deze persoon kan de licentie activeren op 2 computers. Het kan voorkomen dat je bij het gebruik van SketchUp de melding krijgt dat je ’too many activations’ hebt, dit betekent dan dat je dit aantal activaties hebt overschreden. Het kan dan zijn dat je SketchUp al hebt geactiveerd op 2 verschillende computers óf dat je meerdere SketchUp versies hebt geactiveerd op 1 computer. Om een activatie vrij te maken moet je dan op één van je computers uitloggen met je SketchUp account. Het is ook mogelijk om alle activaties te verwijderen, dit kan via SketchUp in het ‘Help’ menu bij ‘Manage Licensing’. Via deze knop wordt jouw Trimble account geopend in een browser. Log hier in met je Trimble ID. Via dit account ga je naar ‘My Products’ > ‘View Included Applications’ > ‘Manage Devices’ > SketchUp > ‘Deauthorize All’.